Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Tudorel Stefan Alexandru, sef in cadrul Politiei municipiului Buzau

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au început urmarirea penala fata de Tudorel Stefan Alexandru, sef al Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Buzau, pentru ca a întocmit sau a determinat alti ofiteri sa întocmeasca acte prin care s-a solicitat mentinerea nejustificata a unui condamnat în Centrul de Retinere si Arest Preventiv.

dnaPotrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în sarcina lui Alexandru s-a retinut infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în forma continuata (36 acte materiale) si luare de mita.

Procurorii au dispus fata de Stefan Alexandru masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Din Rezolutia de începere a urmaririi penale a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în perioada 20 iunie – 31 octombrie 2013, prin încalcarea, cu stiinta, a atributiilor de serviciu, învinuitul Alexandru a întocmit personal sau a determinat alti ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Buzau sa întocmeasca acte prin care s-a solicitat mentinerea nejustificata în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Buzau a unui condamnat.

„Mai mult, a dispus scoaterea nejustificata a acestuia, din incinta Centrului de Retinere si Arest Preventiv Buzau, sub pretextul derularii unor pretinse activitati judiciare. Ca urmare a acestor actiuni, condamnatul si-a sarbatorit ziua de nastere cu prietenii si membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal, etc. Totodata, s-a retinut ca la data de 22 octombrie 2013, în scopul efectuarii acelorasi demersuri, învinuitul Alexandru a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al sau, mai multe materiale de constructie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuinte”, precizeaza DNA.

Sursa citata subliniaza ca, prin demersurile efectuate, Stefan Alexandru a afectat activitatea unitatii de politie pe care o deserveste, a inclus numeroase acte materiale, a implicat numeroase mijloace si persoane din rândul politiei si a prejudiciat bugetul IPJ Buzau cu peste 1.800 lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu persoana privata de libertate în perioada 20 iunie -31 octombrie 2013.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie