Numele lui Victor Ponta, in doua dosare ale procurorilor anticoruptie aflate in faza actelor premergatoare

 

Numele lui Victor Ponta apare în doua dosare ale procurorilor anticoruptie aflate în faza actelor premergatoare, care au drept obiect activitatea unor persoane cu functii de conducere de la complexurile Rovinari si Turceni, DNA precizând ca nu exista cauze în care premierul sa fie urmarit penal.

victor ponta11Premierul Victor Ponta a declarat ca nu a fost informat ca ar avea vreun dosar la DNA, dar ca nu s-ar mira daca s-ar întâmpla asa deoarece nu ar fi „om politic” daca nu ar avea un dosar, precizând însa ca nu a semnat niciodata niciun contract, ca avocat, cu Turceni si Rovinari.

El a amintit totodata ca ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a dat-o deja în judecata pe aceasta tema pe Monica Macovei si a câstigat.

Astfel, întrebat, joi, de jurnalisti, într-o conferinta de presa, cum comenteaza faptul ca, potrivit Serviciului Teritorial Craiova al DNA, ar fi cercetat într-un dosar deschis în 2011, Ponta a raspuns: „Pai, e normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu ma duc mâine. Daca ma cheama, ma duc”.

Premierul a precizat însa ca nu a fost informat si ca afla de la presa despre aceasta problema, dar a repetat ca nu s-ar mira daca ar fi asa, adaugând: „Cum as putea sa n-am si eu un dosar la DNA? Pâna la urma, ar fi anormal”.

Dupa ce jurnalistii i-au spus ca ar fi vorba de niste contracte semnate de firma sa de avocatura cu un proiect energetic Turceni, Ponta a raspuns: „Asta e o tâmpenie. Aici, domnul Sova e doctor în problema asta, în sensul în care a si dat-o în judecata pe Macovei si a si câstigat. Eu n-am semnat în viata mea nici un contract, ca avocat, cu Turceni si cu Rovinari. Deci, repet, cred ca e vorba de domnul Sova, care a dat-o în judecata pe Macovei si a si câstigat. Daca e vorba de asta, e o tâmpenie. Daca e vorba de altceva cu placere, un dosar nu strica niciodata. Nici n-as fi om politic, daca n-as avea un dosar”.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie