Microsoft va continua sa ofere actualizari de securitate pentru sistemul de operare Windows XP pana in luna iulie a anului viitor

 

Microsoft va continua sa ofere actualizari de securitate pentru sistemul de operare Windows XP pâna în luna iulie a anului viitor, desi anterior anuntase ca nu va mai oferi niciun fel de suport pentru sistemul de operare vechi de 12 ani.

windows xpSuportul pentru sistemul de operare Windows XP va înceta din luna aprilie a acestui an, însa Microsoft va continua sa ofere actualizari de securitate înca un an si jumatate, pâna în luna iulie a anului viitor.

Pentru consumatori acest lucru înseamna ca Microsoft Security Essentials va continua sa se actualizeze, iar PC-ul lor va fi protejat de amenintarile informatice. Actualizari vor continua sa  primeasca si solutiile System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, si Windows Intune, care se adreseaza clientilor enterprise.

Microsoft se afla într-o situatie complicata. Pe de o parte încearca sa îi împinga pe utilizatori catre sistemele de operare noi precum Windows 8 si 8.1, iar acest lucru îl face prin stoparea suportului pentru XP, însa, pe de alta parte, milioane de utilizatori înca folosesc Windows XP, iar daca nu ar mai oferi actualizari de securitate, i-ar lasa pe acestia vulnerabili în fata cybercriminalilor si ar provoca mai mult rau decât bine. Bogdan Biszok, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie