Presedintele ICCJ: Afirmatiile premierului Victor Ponta in cazul lui Adrian Nastase, pot conduce la decredibilizarea justitiei

 

Victor Ponta a facut declaratii inadmisibile în cazul lui Adrian Nastase. Mai mult, atacurile la adresa justitiei se îndesesc.

Livia Doina StanciuAcuzatiile vin din partea presedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, chiar în ziua în care Consiliul Superior al Magistraturii analizeaza respectarea independentei justitiei în contextul raportului pe care inspectia judiciara l-a realizat.

„Poate în calitatea sa de presedinte al PSD ar fi putut sa faca diverse afirmatii, dar ca premier al României sa induci ideea ca la Înalta Curte dosarele se judeca în raport de culoarea politica a inculpatilor este extrem de grav. Sa faci afirmatii de asemenea ca solutiile nu se prezinta pe baza de probe, ci pe baza de ingerinte, este de asemenea foarte grav”, a declarat Livia Stanciu.

„Nu-i este permis premierului sa faca aprecieri cu privire la persoana unui inculpat. Afirmatii de acest gen pot conduce la decredibilizarea justitiei, scaderea încrederii populatiei în actul de justitie. Am crezut ca se vor restrânge aceste atacuri, la adresa justitiei, dar constat ca în mod nejustificat ele se amplifica”, a continuat presedintele ÎCCJ.

Potrivit concluziilor din raportul Inspectiei Judiciare, declaratiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neîncredere. b1.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie