Seful eMag, Iulian Stanciu, impreuna cu alti doi antreprenori romani, vor sa deschida cea mai mare berarie din estul Europei

 

Iulian Stanciu (eMag) împreuna cu alti doi antreprenori români vor sa investeasca 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herastrau detinut de Puiu Popoviciu si Radu Dimofte, pentru a face o berarie.

Iulian Stanciu1Unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general si unul dintre actionarii eMag, îm­pre­una cu Vlad Dumitru si Ioana Iancu au închiriat cladirea Pavilionului H din parcul Herastrau pentru a deschide „cea mai mare be­rarie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri.

Cladirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astazi, care gazduieste înca zeci de magazine de haine, accesorii si alimente, este detinuta de Baneasa Investments, firma controlata de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu si Radu Dimofte. Chiriasii actuali au fost însa anuntati înainte de Craciun ca trebuie sa elibereze spatiile pentru a face loc unei berarii ce va purta numele de Beraria H.

Localul, care va necesita o investitie de 2,5 milioane de euro, va fi detinut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) si Ioana Iancu (25%), potrivit actionarilor. Acestia ar putea plati o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spatiul ce masoara 4.300 mp înauntru si peste 3.000 mp afara – parcare si terasa. „Eu cu Vlad (Dumitru, n.red.) am mai fost asociati într-o companie – Combox Delivery – si am facut afaceri foarte bune împreu­na, am ramas prieteni si dupa. Vlad a venit la mine cu o oferta pe care nu aveam cum sa o refuz: sa facem cea mai mare berarie din estul Eu­ropei“, spune Stanciu. El este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT, el detinând distribuitorul IT&C Network One Distribution, care a avut venituri de peste 200 mil. euro în 2012, si reteaua de magazine Flanco, care a încheiat 2012 cu afaceri de 137 mil. euro.

Stanciu este si actionar si director general al eMag, cel mai mare retailer de pe piata locala de comert electronic. Vlad Dumitru a fost directorul general si unul dintre actionarii (50% din actiuni) importatorului si distribuitorului de produse IT Combox Delivery, în cadrul caruia actuala Network One Distribution a preluat un pachet de actiuni  (50%) în 2008. Dumitru a iesit din actionariat acum doi ani, potrivit propriilor afirmatii. Astfel, dupa Combox Delivery, Beraria H reprezinta al doilea parteneriat dintre Stanciu si Dumitru.

„Se potriveste bine (acest nou business, n.red.) cu ce fac acum. Din ce în ce mai multi oameni cumpara online si economisesc timp, timp pe care îl pot petrece distrându-se“, explica Stanciu, care precizeaza ca pentru moment nu mai are alte investitii planuite în domeniu, însa pe viitor, daca mai apar alte oportunitati se va implica. Antreprenorul precizeaza ca el este doar investitor, nu va fi implicat activ în proiectul Beraria H. „Îmi doresc un loc pe care oamenii sa-l aprecieze si unde sa se distreze, daca va fi asa vom avea si profit.“ Cristina Rosca, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie