Transelectrica va tranzactiona incepand de joi obligatiunile corporative emise in luna decembrie 2013

 

Transelectrica va începe joi tranzactionarea obligatiunilor corporative emise de companie în decembrie 2013, în urma avizului acordat de Consiliul Bursei de Valori Bucuresti în sedinta din 14 ianuarie, informeaza un comunicat al companiei.

Traderi bursaEmisiunea de obligatiuni corporative are o valoare totala de 200 de milioane de lei si o maturitate de cinci ani, respectiv data de 19 decembrie 2018.

Dobânda este fixa, de 6,1% pe an, iar obligatiunile vor avea simbolul TEL18.

Pe 18 decembrie 2013, Transelectrica a încheiat anticipat, cu o zi mai devreme, oferta de vânzare de obligatiuni adresata exclusiv investitorilor calificati, care a fost suprasubscrisa.

Potrivit companiei, oferta de obligatiuni Transelectrica a fost suprasubscrisa în mai putin de 24 de ore de la fixarea dobânzii si a devenit astfel un punct de referinta pentru emisiuni similare.

”Interesul sporit din partea investitorilor locali si internationali este dovada unui mix echilibrat între calitatea emitentului, randament, lichiditate si posibilitatea de diversificare a portofoliului prin instrumente cu venit fix locale. Pentru Transelectrica, beneficiul consta în diversificarea solutiilor de finantare, negarantate, la un pret favorabil si reducerea riscului valutar. Închiderea anticipata a ofertei vine în întâmpinarea investitorilor diligenti care au sprijinit initiativa companiei înca de la început”, preciza, atunci, Transelectrica, într-un comunicat.

Împrumutul este destinat în principal finantarii investitiilor, cresterii capacitatii de interconectare, extinderii si consolidarii retelei electrice de transport, precum si refinantarii unor obligatii financiare bilantiere, în scopul optimizarii structurii de finantare si diminuarii riscurilor aferente fluctuatiilor de cost si devalorizarii monedei nationale.

De asemenea, compania a precizat ca aceasta emisiune este începutul unei serii de astfel de instrumente, anuntate ca intentie la 900 de milioane de lei, care nu exclude înca lansarea unor programe denominate si în alte valute.

”Aceasta operatiune deschide etapa de diversificare a surselor de finantare pentru programul de dezvoltare al companiei si consolideaza angajamentul nostru de actor activ al sectorului energetic românesc”, a aratat presedintele directoratului Transelectrica, Stefan Bucataru.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 6,85%.

Compania a raportat, în primele noua luni din 2013, un profit net de 132 milioane lei, în crestere de 13 ori (+1.154%) fata de aceeasi perioada din anul anterior, când profitul net al companiei se cifra la 10 milioane lei.

De asemenea, valoarea profitului brut a ajuns la 159 milioane de lei, în crestere cu 92% în comparatie cu datele din anul anterior, respectiv 83 de milioane de lei. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie