Florin Cergan, fiul judecatoarei Veronica Cîrstoiu, trimis in judecata de procurorii Parchetului General, pentru ucidere din culpa

 

Florin Cergan, fiul judecatoarei Veronica Cîrstoiu, a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului General, sub acuzatia de ucidere din culpa, dupa ce în 2011 a produs un accident rutier în Târgoviste, în urma caruia au decedat trei persoane.

parchetul generalÎn prezent, Florin Cergan se afla în detentie, el fiind arestat împreuna cu mama lui, judecatoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, sub acuzatia ca a intermediat mita de un milion de euro primita de magistrat de la omul de afaceri Dinel Staicu.

În seara zilei de 8 martie 2011, în jurul orei 19,20, Florin Cergan, pe atunci preot în parohia Laculete din comuna dâmboviteana Glodeni, în timp ce conducea un autoturism BMW sub sub influenta bauturilor alcoolice pe o strada din municipiul Târgoviste, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia ce efectua un viraj la stânga, în care se aflau un alt preot, de la parohia Gheboaia, sotia si fiica acestuia, în vârsta de 15 ani.

În urma accidentului, cele trei persoane din autoturismul Dacia au decedat.

Din probatoriul administrat în cauza a rezultat faptul ca accidentul s-a produs pe fondul nerespectarii de catre Florin Cergan a dispozitiilor legale ce privesc siguranta circulatiei pe drumurile publice, având o viteza de 80 km/h, viteza ce depasea limita legala prevazuta pe acel sector de drum.

Initial, Florin Cergan nu a recunoscut ca se afla la volanul autoturismului BMW, însa, a doua zi, s-a prezentat la politie si a marturisit ca el a provocat accidentul.

A fost retinut de procurori pentru 24 de ore, însa magistratii de la Judecatoria Târgoviste au respins propunerea de arestare preventiva.

În schimb, Florin Cergan a fost suspendat din functia de preot, în urma unei decizii a Arhiepiscopiei Târgovistei.

Cum procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dâmbovita nu au reusit în doi ani sa finalizeze ancheta, dosarul a fost preluat de Parchetul General, în contextul arestarii lui Florin Cergan în dosarul de coruptie al mamei sale.

Dosarul accidentului produs de Florin Cergan se va judeca la Judecatoria Târgoviste.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie