Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, suspectat ca ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei masini de lux, folosind stampila primariei

 

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat ca ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei masini de lux, folosind stampila primariei, astfel încât din acte sa reiasa ca impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Politie.

act notarialSursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca primarul Alexandru Stoica ar fi stampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în functie de capacitatea cilindrica a fiecarui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 si un Audi A8, masini care ulterior au fost vândute unor cumparatori de buna-credinta.

Anchetatorii au precizat ca gruparea, din care ar fi facut parte si primarul Alexandru Stoica, era condusa de liderul interlop Viorel Daniel Dutu, cunoscut în Ialomita pentru infractiuni cu violenta, santaj si camatarie.

Politistii de la IPJ Ialomita fac, marti zece perchezitii, la Primaria Slobozia si la locuintele unor persoane suspectate de santaj, camatarie, înselaciune, fals si uz de fals.

Perchezitiile din municipiul Slobozia vizeaza sase persoane suspectate ca, în cursul anului 2013, ar fi comis mai multe infractiuni de camatarie, santaj, fals, uz de fals si înselaciune, se arata într-un comunicat de presa al Politiei Române.

La finalizarea perchezitiilor, suspectii vor fi dusi la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, pentru cercetari.

Surse apropiate anchetei declarau, pentru MEDIAFAX, ca una dintre perchezitii are loc la Primaria Slobozia, printre persoanele vizate în cadrul anchetei fiind si primarul municipiului, Alexandru Stoica.

Anchetatorii suspecteaza ca s-au folosit stampilele Primariei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Prefectul judetului Ialomita, Gigi Petre, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca la Primaria Slobozia sunt perchezitionate birourile primarului Alexandru Stoica (PSD) si secretarei acestuia.

El a spus ca nu se poate pronunta asupra unei eventuale implicari a primarului în acest caz.

La perchezitii participa peste 70 de politisti de investigatii criminale si ordine publica, precum si luptatori SAS din cadrul IPJ Ialomita si Calarasi, sub coordonarea Parchetului de pe lânga Judecatoria Slobozia. Actiunea a fost sprijinita de Directia Operatiuni Speciale si Directia de Informatii si Protectie Interna.

Primarul Alexandru Stoica, în vârsta de 58 de ani, se afla la primul mandat, dupa ce în perioada 2008 – 2012 el a fost viceprimar al municipiului.

Potrivit CV-ului acestuia postat pe site-ul Primariei, în perioada 1974 – 1977 Stoica a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, iar din anul 1977 si pâna în 2001 a lucrat în Ministerul Apararii, fiind comandant la mai multe unitati, dar si sef al statului major municipal Slobozia, în anul 1998 fiind trecut în rezerva.

Alexandru Stoica este membru PSD din anul 1999, din 2005 el fiind presedinte al organizatiei municipale Slobozia a PSD. De asemenea, el este vicepresedinte al organizatiei judetene Ialomita a PSD.

Potrivit declaratiei de avere din mai 2013, primarul municipiului Slobozia are trei terenuri agricole în suprafata totala de aproape cinci hectare, în Slobozia, Amara si Ograda, ultimele doua fiind mostenite de el si de sotia sa. De asemenea, Alexandru Stoica a notat în declaratia de avere alte doua proprietati mostenite de sotia sa, ambele în Amara, respectiv un teren intravilan de 1.300 de metri patrati si o casa de 110 metri patrati.

Alexandru Stoica are un apartament în Slobozia, de 85 de metri patrati, cumparat în 2002, precum si doua masini, un Daewoo Espero, din 1996 si un autoturism Volkswagen Jetta, din 2013.

Primarul municipiului Slobozia are un depozit bancar de 35.000 de lei, deschis în 2009, iar pâna în 2016, trebuie sa restituie un leasing pentru masina în valoare de 21.600 de lei.

Alexandru Stoica a încasat, din salariul de primar, 35.029 de lei, iar sotia sa a primit 11.200 de lei din pensie si 2.000 de lei din arenda.

În declaratia de interese, din mai 2013, Stoica a mentionat doar functiile detinute în PSD si calitatea de membru fondator al Fundatiei „Ialomita 2000”. Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie