Comisia Europeana a dat publicitatii Tabloul de bord privind mobilitatea in UE, in scop educational

 

Comisia Europeana a dat publicitatii Tabloul de bord privind mobilitatea în UE, sprijinind astfel statele membre sa elimine obstacolele în calea studiilor si formarii în strainatate si sa ajute tinerii sa dobândeasca competentele si experienta de care au nevoie pentru a spori capacitatea lor de insertie profesionala.

acreditare studiiRezultatele arata ca Germania, Belgia, Spania, Franta si Italia detin cele mai bune sisteme de sprijin public pentru promovarea posibilitatilor de studiu si de formare în strainatate si pentru consilierea studentilor din învatamântul superior.

Tabloul de bord privind mobilitatea priveste toate cele 28 de state membre ale UE, precum si Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Turcia, având la baza cinci factori cheie care influenteaza motivatia tinerilor si capacitatea lor de a studia sau de a urma cursuri de formare în strainatate: informatii si orientari privind oportunitatile de mobilitate, transferabilitatea ajutoarelor pentru student, cunostintele de limbi straine, recunoasterea studiilor în strainatate (utilizarea ECTS si a suplimentului la diploma), sprijin pentru studentii proveniti din medii defavorizate.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a declarat: „Studiile si cursurile de formare în strainatate reprezinta o metoda excelenta de a dobândi experienta si competente pretioase. Iata de ce UE a crescut considerabil finantarea pentru mobilitate în cadrul noului program Erasmus+. Tabloul de bord privind mobilitatea ne permite sa vedem pentru prima data în ce masura statele membre creeaza un mediu favorabil mobilitatii studentilor, precum si aspectele care ar putea fi îmbunatatite.” Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie