Angajatul Aeroportului din Sibiu, care a murit, nu avea gripa

 

Angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viata luni nu avea gripa, arata diagnosticul stabilit de medicii legisti, potrivit caruia decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonara si pneumonie acuta interstitiala, pe fondul altor afectiuni, informeaza Ministerul Sanatatii.

ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii (MS) precizeaza ca Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice, în urma suspiciunilor de gripa la trei persoane angajate la Aeroportul International Sibiu.

Astfel, examenul anatomo-patologic arata ca decesul persoanei din 6 ianuarie a fost cauzat de tromboembolie pulmonara si pneumonie acuta interstitiala, pe fondul altor afectiuni, precizeaza MS.

Diagnosticul stabilit de medicii legisti exclude decesul din cauza oricarei forme de gripa, mai arata MS.

Celelalte doua persoane cu suspiciune de gripa au fost internate, izolate, li se administreaza tratament specific si li s-au prelevat probe în vederea efectuarii testelor la Institutul Cantacuzino din Capitala.

„Persoanele respective sunt stabile si, în acest moment, manifesta forme usoare de infectie acuta respiratorie. Acestea nu au avut niciun contact cu persoana decedata”, se mai arata în comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, printre atributiile de serviciu ale acestor trei persoane de la aeroport nu intra contactul direct cu pasagerii.

MS mai precizeaza ca Institutul Cantacuzino va finaliza miercuri seara testele privind prezenta sau nu a virusului gripal.

Pâna în prezent, la nivelul României, evolutia infectiilor respiratorii acute se încadreaza între limitele prognozate. De asemenea, de la începutul sezonului rece si pâna în prezent, au fost depistate trei cazuri de gripa si nu a existat niciun deces din aceasta cauza, potrivit MS.

Barbatul decedat luni avea 38 de ani si lucra în turnul de control al aeroportului din Sibiu, iar ceilalti doi, de 22, respectiv 26 de ani, sunt manipulanti de bagaje.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, ca angajatul Aeroportului Sibiu care a decedat a avut o infectie respiratorie grava, iar ceilalti doi colegi ai acestuia sunt într-o faza usoara a bolii, probele recoltate de la acestia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza.

„Nu trebuie sa inducem panica atât timp cât nu stim despre ce este vorba. Stim de ani de zile însa ca gripa poate provoca si deces, în anumite conditii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiza la Institutul Cantacuzino”, a afirmat secretarul de stat.

Întrebat daca exista suspiciunea de gripa porcina, Arafat a spus ca nu se poate spune ca aceasta ar fi cauza, precizând ca sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnavirile.

„Nu stim despre ce este vorba, nu ne putem pronunta, pentru ca nu avem voie sa ne jucam cu diagnosticele si sa inducem panica în populatie”, a mai spus secretarul de stat. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie