Activitatea Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, va fi reluata pe 27 ianuarie

 

Membrii Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru revizuirea Constitutiei vor fi convocati, în data de 27 ianuarie, pentru a pune proiectul în acord cu observatiile Comisiei de la Venetia, Consiliului Legislativ si ale uniunilor profesionale, acestea din urma având termen de depunere a amendamentelor pâna în data de 22 ianuarie.

comisia de revizuire a constitutieiVicepresedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat marti pentru AGERPRES ca spera ca, pâna în data de 31 ianuarie, cel de-al doilea draft al proiectului sa fie finalizat astfel încât sa poata fi tradus în engleza si transmis Comisiei de la Venetia pentru un punct de vedere oficial.

„A ramas sa convocam Comisia pentru revizuirea Constitutiei în data de 27 ianuarie. Eu sper ca pâna la finalul saptamânii respective sa avem proiectul, sa putem vota în Comisie si sa-l putem trimite Comisiei de la Venetia si Curtii Constitutionale. Noi speram sa terminam. Daca nu vom termina, mai mergem cu o saptamâna, ca nu suntem legati neaparat de data de 31 ianuarie”, a spus Chelaru.

Acesta a precizat ca membrii Comisiei vor avea o întâlnire cu reprezentantii uniunilor profesionale pentru a discuta propunerile acestora de modificare a unora dintre articolele constitutionale.

„Toate uniunile profesionale vor fi chemate la o întâlnire, la solicitarea acestora. Le-am spus ca daca au probleme, sa le depuna în scris ca sa le avem deja si sa le putem discuta de pe 27, când încep lucrarile Comisiei. Vom discuta toate amendamentele la proiectul initial, amendamente ce au fost generate de discutiile purtate cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, si de observatiile primite de la Consiliul Legislativ si de la uniunile profesionale”, a mai spus senatorul PSD.

Ioan Chelaru a adaugat ca, dupa finalizarea lucrarilor Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, proiectul va intra în dezbatere publica pâna în luna septembrie, urmând ca în cea de-a doua sesiune parlamentara a anului, dupa primirea avizului Curtii Constitutionale, proiectul sa intre pe traseul legislativ.

„Modificarile le punem în discutie publica, le transmitem Comisiei de la Venetia, Curtii Constitutionale pentru ca pâna în toamna ele sa fie cunoscute de cât mai multa lume, iar în septembrie sa putem intra eventual pe dezbateri în plen”, a sustinut acesta.(A – autor: Catalina Barbu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie