A fost aprobat Regulamentul de aplicare a Legii privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 5 din data de 7 ianuarie 2014 a fost publicata Hotarârea Guvernului nr. 1079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

monitorul oficial al romanieiRegulamentul are ca obiect punerea în aplicare a dispozitiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune. Acesta cuprinde dispozitii referitoare la: organizarea sistemului de probatiune, atributiile Directiei Nationale de Probatiune, organizarea si functionarea Directiei si a structurilor teritoriale din sistemul de probatiune, finantarea si administrarea sistemului de probatiune.

Sistemul de probatiune este format din Directia Nationala de Probatiune, care functioneaza la nivel central, si structuri teritoriale care includ serviciile de probatiune, precum si sediile secundare ale acestora.

Directia Nationala de Probatiune functioneaza în cadrul Ministerului Justitiei, având personalitate juridica, buget si patrimoniu proprii, autonomie functionala si de decizie.

Activitatea Directiei este coordonata direct de catre ministrul justitiei.

Directia este condusa de un director general, numit pe o durata de 4 ani, prin ordin al ministrului justitiei, în urma promovarii concursului organizat în acest sens.

La nivelul Directiei se organizeaza si functioneaza Colegiul de conducere al Directiei, ca organ consultativ. De asemenea, pe lânga Directie functioneaza Consiliul consultativ, ca organ consultativ, alcatuit din reprezentanti ai sistemului de probatiune si alte categorii de specialisti.

Serviciile de probatiune functioneaza în fiecare municipiu resedinta de judet si în municipiul Bucuresti, prin reorganizarea serviciilor de probatiune de pe lânga tribunal.

Prin decizie a directorului general si la propunerea sefilor serviciilor de probatiune pot fi înfiintate sedii secundare ale serviciilor de probatiune. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie