Pro Tv e scos la vanzare

 

Catalin Tolontan anunta pe blogul sau ca marcile detinute de CME în România vor fi scoase la vânzare.

protv„Grupul american CME sondeaza posibilitatea vînzarii companiilor si marcilor sale din România. Exista discutii de tatonare cu mai multe companii, având ca subiect nava amiral, canalul ProTV, pentru care au fost contactati RCS&RDS si turcii de la Dogan, detinatorii Kanal D în România. Conform estimarilor CME, pe ProTV ar putea sa obtina undeva între 150 si 200 de milioane de euro.

Studiourile Buftea sunt si ele de vânzare, Cristi Burci fiind principalul favorit, dupa ce a cumparat PrimaTV si vrea sa-si consolideze o baza de productie care sa deserveasca mai multe televiziuni. În privinta radiourilor ProFM si InfoPro, ultimul atractiv din perspectiva licentei nationale, exista un interes din partea lui Sebastian Ghita si a grupului elvetian Ringier”, scrie Tolontan pe blogul sau.

Directorul executiv al Pro TV, Elena Petre, a parasit compania de la 1 ianuarie 2014. Informatia a fost confirmata de sefa comunicarii Pro TV, Maria Apostol, dupa cum precizeaza paginademedia.ro. Nu este primul om cu nume care paraseste compania în ultimul timp. Anul trecut, boss-ul Pro TV, Adrian Sârbu, a parasit compania CME în portofoliul careia se afla si postul din Pache Protopopescu. Adrian Sârbu a DEMISIONAT, dar va primi o suma COLOSALA.

În luna noiembrie a anului trecut, Anca Budinschi, director general al Pro TV, a fost înlocuita la conducerea companiei de lituanianul Aleksander Cesnavicius. În aceeasi luna, Ciprian Stancu, sef al vânzarilor al Central European Media Enterprises, în sase tari, a renuntat la functia sa.

Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mama a Pro TV, a ajuns oficial la final, dupa ce acesta si-a depus demisia din functia de presedinte CME, în luna august 2013.

Potrivit întelegerii dintre companie si parintele Pro TV, Adrian Sârbu a primit salariu de la CME în perioada august – decembrie 2013, iar la plecarea din companie a mai primit echivalentul a 5,4 milioane de dolari. Alina Costache, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie