Procesul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, se apropie de final

 

Procesul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, se apropie de final. Magistratii de la Curtea Suprema mai au de audiat doar cinci martori, dupa care vor ramâne în pronuntare. Ridzi este acuzata ca a dat fara licitatie mai multe contracte pentru organizarea Zilei Tineretului în mai 2009.

ridziAstazi, Înalta Curte de Casatie si Justitie continua judecata în dosarul Monicai Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009. Ridzi, împreuna cu alte 11 persoane, a fost trimisa în judecata în 3 mai 2011, fiind acuzata de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legatura cu fapte de coruptie în forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savârsita prin încalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Procurorii anticoruptie sustin ca, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarât ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii o acuza pe Ridzi ca, ulterior declansarii cercetarilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Marcuta, ar fi intervenit sa fie sterse din calculatoarele de la Ministerul Tineretului si Sportului apartinând unora dintre coinculpati date informatice si fisiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de posta electronica, cât si din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevarului. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie