Ministrul Justitiei la sedinta CSM: Fara o cunoastere a nevoilor reale ale sistemului judiciar nu se pot gasi solutii, care sa sprijine cu adevarat justitia

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, la sedinta CSM, ca fara o cunoastere a nevoilor reale ale sistemului judiciar nu se poate veni cu solutii care sa sprijine cu adevarat justitia.

Robert Cazanciuc„Sunt absolut convins ca si anul acesta colaborarea va fi exact în aceiasi termeni ai dialogului permanent în interesul sistemului judiciar. Fara a cunoaste nevoile reale ale sistemului, evident ca nu putem sa venim cu solutii care sa sprijine cu adevarat sistemul si sa contribuie (…) la cresterea încrederii populatiei în actul de justitiei. Pâna la urma, acesta este telul tuturor”, a afirmat Cazanciuc.

Ministrul Justitiei a sustinut ca anul trecut a existat o colaborare exemplara între MJ si CSM, atât la nivelul sectiilor, cât si a Plenului.

„Am reusit anul trecut împreuna sa dam stabilitate la nivelul conducerii MP, sa participam la elaborarea unor acte normative necesare sistemului judiciar. Am fost împreuna cu judecatorii si procurorii din tara sa discutam direct, sa vedem nevoile sistemului si am propus de asemenea împreuna diverse solutii”, a subliniat ministrul.

Referitor la Pactul de coabitare, Cazanciuc a precizat ca dialogul a fost structurat în ideea de a asigura sprijinul pentru justitie si resursele necesare bunei functionari si independentei justitiei.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie