Castigatorul licitatiei pentru reparatia si mentenanta trenurilor Sageata Albastra ale CFR Calatori, va fi anuntat in prima parte a lunii ianuarie

 

Alstom România a oferit un pret de 200 de milioane de lei pentru reparatia si mentenanta pe trei ani a trenurilor Sageata Albastra, aflate în exploatarea CFR Calatori. Câstigatorul licitatiei, la care mai participa Astra Vagoane Arad si Electroputere VCU, se va afla în aceasta luna. Comisia de Licitatie analizeaza acum daca toate criteriile tehnice cerute sunt îndeplinite. Ofertele financiare deja s-au deschis.

Trenurile zapeziiCâstigatorul licitatiei pentru reparatia si mentenanta trenurilor Sageata Albastra ale CFR Calatori se va decide în prima parte a lunii ianuarie, Comisia de Licitatii fiind acum în faza de evaluare a ofertelor tehnice ale celor doi participanti, Alstom si asocierea dintre Astra Vagoane Calatori si Electroputere VCU. Ofertele financiare au fost defacute în urma cu trei saptamâni, însa reprezentantii CFR Calatori afirma ca nu le pot dezvalui pentru ca  „are obligatia de a asigura garantarea protejarii acelor informatii pe care operatorul economic le precizeaza ca fiind confidentiale, în masura în care, în mod obiectiv, dezvaluirea acestor informatii ar prejudicia interesele legitime ale operatorului economic”. Totusi, Gabriel Stanciu, directorul Alstom Romania nu s-a ferit sa -si faca publica oferta: circa 200 de milioane de lei, foarte aproape de pretul maxim estimat de CFR Calatori, 220 de milioane de lei.”Sunt doua contracte subsecvente în contractul cadru, pentru fiecare am licitat 100 de milioane de lei. Asteptam sa vedem ce iese, nu e niciun dezastru daca nu câstigam”, a spus Stanciu.

Reprezentantii consortiului Astra – Electroputere  nu au dezvaluit suma licitata.

Potrivit legislatiei în vigoare, autoritatea contractanta trebuie sa anunte câstigatorul licitatiei în termen de 25 de zile de la desfacerea ofertelor. În anumite cazuri exceptionale, se poate prelungi aceasta perioada.

Contractul de mentenanta se încheie pe o perioada de trei ani, are o valoare minima de 1 milion de euro si una estimata maxima de 50 de milioane de euro, reparatiile se vor desfasura la sediul adjudecatarului iar banii provin din bugetul propriu al CFR Calatori.

Comisia de Licitatii a CFR Calatori este compusa din Valentin Dorobantu, directorul companiei, Elena Miu, director economic, Carmen Popescu, directorul de achizitii, Gabriel Protopopu, director mentenanta, Liviu Pescarasu, director material rulant, Teodor Gavris, sef serviciu automotoare, Georgeta Manole, sef serviciu achizitii si Nina Botezatu, sef proiect.

Automotorul Desiro SR20D, popular denumit Sageata Albastra, este construit de Siemens Germania la uzinele Astra Vagoane Calatori Arad si circula pe caile ferate românesti din 2003. În total, exista în exploatare un numar de 120 de garnituri de tren. Florin Cojocaru, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie