Firma amendata pentru poluarea fluviului Dunarea, a ridicat un dig

 

Angajatii firmei Forsev, amendata de Garda de Mediu Mehedinti dupa ce prin canalizarea platformei industriale s-au scurs produse petroliere în Dunare, în zona portului comercial din Drobeta Turnu Severin, au ridicat un dig astfel încât produsele petroliere sa nu se mai scurga în fluviu.

dunareaVineri, în zona canalului de deversare al canalizarii platformei Forsev din Drobeta Turnu Severin, reprezentantii firmei au sapat cu un excavator si au ridicat un dig în dreptul gurii de canalizare astfel încât produsele petroliere sa nu se mai scurga în Dunare si sa fie scoase cu galeti din gura de scurgere.

„Noi în continuare monitorizam situatia si actionam cu Spilsorb, iar cei de la Forsev au facut un minidig pentru a nu mai permite scurgerea produsului petrolier în Dunare, urmând sa actioneze acolo cu material absorbant si neutralizant”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul Apelor Române Mehedinti, Cristian Mura.

Potrivit specialistilor, masurile luate nu rezolva problema în totalitate, singura solutie fiind doar vidanjarea canalizarii platformei industriale.

Astfel, conducerea Forsev a contactat o firma din Ploiesti care urmeaza sa soseasca saptamâna viitoare cu o vidanja speciala pentru astfel de cazuri, în judetul Mehedinti neexistând un astfel de utilaj.

În ceea ce priveste vinovatia producerii acestei poluari, directorul firmei Forsev nu si-o asuma, declarând ca doar în urma unei verificari atente se va stabili cu exactitate care este poluatorul.

„Noi nu lucram din data de 20 decembrie, abia în 6 ianuarie se va relua lucrul la Forsev. Pe 24 decembrie a fost o infiltratie, la noi s-au cautat toate canalele, nu a fost absolut nimic. Pe 28 decembrie am fost anuntat ca se gaseste la noi si a început cu scurgere în alta parte. Eu am preluat initiativa pentru ca nu sunt de acord cu scurgerea acestor substante în Dunare, vom sapa la noi, vom vedea de unde a aparut la poarta Forsev-ului acest combustibil. Foarte importanta este eliminarea cauzei”, a spus directorul firmei Forsev, Emil Vamvu.

Firma de prelucrare a metalelor Forsev din Drobeta Turnu Severin a fost amendata de Garda de Mediu Mehedinti cu 100.000 lei, dupa ce în fluviu, prin canalizarea platformei industriale, s-au scurs produse petroliere în Dunare, în apropierea Portului Comercial din Drobeta Turnu Severin, poluarea persistând din 29 decembrie 2013. Oana Mitu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie