Romani arestati la Londra
Mai multi români, inclusiv o femeie care a venit în Marea Britanie pentru îngrijiri medicale gratuite, au fost arestati joi în zona Marble Arch, la Londra, dupa doua zile de la anularea restrictiilor impuse românilor si bulgarilor pe piata muncii, relateaza The Daily Express în pagina electronica.
Potrivit publicatiei The Daily Express, agenti din cadrul Agentiei britanice pentru control la frontiera au arestat aproximativ 12 români care aveau cu ei saci plini cu haine si obiecte personale. Dupa ce au fost perchezitionati, amprentati, fotografiati si înregistrati de oficiali din cadrul Agentiei, membrii grupului au fost obligati sa marsaluiasca spre un loc de unde urmau sa fie luati cu dube apartinând Ministerului de Interne.
„Acest lucru face parte din activitatea noastra obisnuita pe care o desfasuram în întreaga tara zilnic. Atunci când cei care nu au permisiunea sa se afle în Marea Britanie refuza sa se întoarca acasa în mod voluntar, vom actiona pentru a-i îndeparta”, a declarat un purtator de cuvânt al ministerului.
Potrivit publicatiei, în grup se afla o femeie care a declarat ca a venit în Marea Britanie pentru a urma un tratament gratuit într-un spital. Înainte sa fie condusa, Daniela, îmbracata în negru si având asupra ei o punga de plastic plina cu medicamente si documente de la Sistemul National britanic de Sanatate (NHS), a declarat ca a „venit pentru spital” si ca sufera de „astma si angina pectorala”.
Operatiunea Agentiei s-a desfasurat la mai putin de 48 de ore de la anularea restrictiilor impuse pe piata muncii românilor si bulgarilor, iar arestarile au fost operate în zona cunoscutului monument londonez, devenit punct de întâlnire pentru românii care sosesc în Marea Britanie, potrivit publicatiei. Membrii grupului vor primi bilete de avion spre România, adauga ziarul.
Conform legislatiei care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, persoanele care sunt expulzate nu se pot întoarce pentru o perioada de un an, a declarat un purtator de cuvânt al Ministerului britanic de Interne. Biletele imigrantilor care sunt de acord sa se întoarca acasa sunt platite de catre Ministerul britanic de Interne, consilii locale, iar uneori de catre asociatii de binefacere pentru persoane fara adapost ca ThamesReach, potrivit publicatiei. curierulnational.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!