Bosch finalizeaza lucrarile fabricii de la Jucu

 

Constructia viitoarei fabrici de componente auto a Bosch din apropiere de Cluj intra pe ultima suta de metri, compania de constructii CON-A din Sibiu, controlata de omul de afaceri Mircea Bulboaca, ridicând deja o buna parte din structura viitorului centru de productie si dezvoltare.

Noua investitie de 77 mil. euro a nemtilor, unde pâna la finele anului viitor vor lucra 340 de salariati, este realizata dupa ce Nokia s-a retras anul trecut din România pentru a muta productia de telefoane în Asia. Cu un business anual de peste 1,6 mld. euro în 2010, Nokia România era cea mai puternica firma de IT&C a României, dar si unul dintre cei mai mari exportatori, nivel greu de atins de o alta companie. Pe de alta parte, productia de componente auto reprezinta o valoare adaugata mai ridicata decât cea de telefoane mobile entry-level.

Nemtii de la Bosch colaboreaza cu sibienii de la CON-A la construirea noii fabrici de la Jucu, dar niciuna dintre parti nu doreste sa ofere mai multe detalii despre proiect, însa utilajele firmei de constructii sunt vizibile în parcul industrial Tetarom III. Noul centru Bosch de la Jucu va avea o suprafata totala de circa 38.000 mp. „Suntem implicati în proiectul Bosch de la Jucu, însa mai multe informatii în acest sens nu putem oferi ca urmare a unor clauze contractuale de confidentialitate”, au spus reprezentantii constructorului CON-A.

Conform planurilor anuntate anterior de Bosch, acestea prevedeau demararea campaniei de recrutare a personalului pentru centrul de productie si dezvoltare a componentelor auto de la Jucu din a doua jumatate a acestui an.

Laurentiu Cotu, ZF.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie