Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la Paris considera ca deschiderea pietei muncii din UE pentru romani reprezinta si un ”transfer de inteligenta”

 

Bogdan Mazuru, ambasadorul României la Paris, a declarat pentru canalul de stiri BFMTV/RMC din Franta ca deschiderea totala a pietei muncii din UE pentru români si bulgari, de la 1 ianuarie 2014, reprezinta si un ”transfer de inteligenta”.

Bogdan Mazuru, ambasadorul României la Paris”Frontierele sunt deschise deja de multa vreme pentru românii si bulgarii care vor sa lucreze în Franta. Se face o confuzie între libertatea de circulatie si accesul pe piata muncii”, a explicat diplomatul, ca reactie la unele titluri din tabloidul britanic ”Sun” si la afirmatiile deputatului francez Piere Lellouche, conform caruia ”România este un stat infractor”, potrivit Agerpres.

”Astazi, muncitorii români si bulgari pot sa vina sa lucreze în Franta cu conditia sa aiba un pasaport valabil sau o carte de identitate”, iar obligatiile sociale vor fi platite în Franta, nefiind vorba despre muncitori detasati, a mai spus Bogdan Mazuru.

Celor care se tem de ”un transfer de saracie” dinspre România spre Franta, ambasadorul le-a raspuns ca va avea loc si un ”transfer de inteligenta, un transfer de profesionalism”, dând ca exemplu în acest sens numarul mare de medici si asistenti medicali români angajati în Franta.

În context, diplomatul si-a exprimat temerea legata de o ”drama pentru România”, care are nevoie de medicii sai, care au fost formati în România. Solutia, a spus el, este ca, prin crestere economica, ”România sa devina atragatoare pentru români”.

Totodata, ambasadorul Mazuru a estimat ca ”nu va exista un val” de muncitori români, întrucât cei care au dorit sa lucreze în aceasta tara se afla deja acolo. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie