Serviciile de urgenta vor fi platite de vizitatorii straini si imigranti, in Marea Britanie

 

Vizitatorii straini si imigrantii care vor avea de nevoie de tratament in caz de accidente si de urgenta din partea NHS, in Anglia, vor suporta costurile, propune Guvernul britanic. Masura face parte din pachetul ce vizeaza descurajarea „turismului pentru sanatate”, relateaza site-ul TheHuffingtonPost.uk.

asigurare-medicalaMasura propusa reprezinta o extindere a regimului impunerii platii in schimbul beneficierii de serviciile Sistemului National britanic de Sanatate in Anglia, urmand sa recupereze in total pana la 500 de milioane de lire sterline pe an din banii platiti de catre contribuabili.

Astfel, imigrantii si vizitatorii straini urmeaza sa plateasca pentru servicii de asistenta medicala primara, ca de exemplu interventii chirurgicale minore efectuate de catre medici generalisti, iar costurile cu eliberarea retetelor vor fi extinse.

Vor plati mai mult pentru servicii subventionate, de exemplu oftalmologice si stomatologice, si pacientii care au dreptul la tratament gratuit din partea NHS.

Guvernul afirma ca nimeni nu va fi respins in camera de garda a serviciilor de urgenta, dar ca, dupa aceea, strainii vor achita factura.

Consultatiile la medicul generalist si asistente vor ramane gratuite, pentru a asigura accesul initial, in vederea prevenirii unor riscuri la adresa sanatatii publice precum tuberculoza, HIV-ul si infectiile cu transmitere sexuala.

Detaliile acestui sistem sunt in curs de elaborare, iar Guvernul afirma ca va publica un plan complet de punere in aplicare in martie.

Ministrul britanic al Sanatatii, lordul Howe, a declarat ca noile masuri vor asigura faptul ca sistemul „este corect cu contribuabilii britanici care muncesc din greu pentru a-l finanta”.

„Stim ca este necesar sa efectuam modificari in cadrul NHS, pentru a-i identifica mai bine si a-i pune sa plateasca pe vizitatori si imigranti. Introducerea platii pentru serviciile primare este primul pas in aceasta directie”, a anuntat ministrul.  Modificarile vor „combate abuzul asupra NHS”, a subliniat lordul Howe.

Anuntul apare in contextul unor temeri exprimate de numerosi parlamentari conservatori, in opinia carora anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor, incepand de la 1 ianuarie, ar putea provoca un aflux de imigranti, care va exercita presiuni suplimentare asupra NHS si altor servicii publice. incont.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie