Strategia Nationala de Sanatate, lansata in dezbatere publica. Vezi in ce consta

 

Consolidarea si extinderea retelei de oncologie, aducerea la standarde moderne de functionare a infrastructurii depasite a serviciilor de radioterapie si reorganizarea unitatilor spitalicesti neperformante fac parte din Strategia Nationala de Sanatate, lansata vineri în dezbatere publica.

spital coridor„Strategia vizeaza si investitii în infrastructura sanitara. Resursele financiare pe care le preconizam pentru îmbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii sanitare si cresterea investitiilor în sanatate sunt bugetul national, bugetele locale, parteneriatul public-privat si sursele externe atrase – fonduri structurale, dar si fonduri prin proiecte cu Guvernul norvegian, Guvernul elvetian, Banca Mondiala si altele”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Ministrul a precizat ca printre investitiile prioritare asumate prin Strategie se numara construirea si dotarea de spitale regionale noi, monobloc, precum si renovarea, reabilitarea sau extinderea, acolo unde este cazul, a altor spitale regionale de urgenta.

De asemenea, vor fi facute investitii pentru reabilitarea si dotarea unitatilor de primiri urgenta la nivelul spitalelor judetene de urgenta, cu prioritate a celor regionale si zonale, precum si a blocurilor operatorii, a sectiilor de terapie intensiva si a laboratoarelor de cardiologie interventionala, neuro-radiologie interventionala, gastroenterologie interventionala si altele similare la nivelul spitalelor regionale si zonale, a adaugat ministrul Sanatatii.

În plus, tot la capitolul investitii sunt prevazute consolidarea retelei de institute, respectiv spitale regionale de oncologie, aducerea la standarde moderne de functionare a infrastructurii depasite a serviciilor de radioterapie, modernizarea infrastructurii si a serviciilor ambulatorii de diagnostic si tratament, precum si reorganizarea unitatilor spitalicesti neperformante în centre ambulatorii multifunctionale sau spitale de recuperare, îngrijiri pe termen lung, paliatie, a mai spus ministrul Eugen Nicolaescu.

În Strategia Nationala de Sanatate pentru perioada 2014-2020 mai sunt cuprinse investitii cu prioritate pentru achizitionarea unor unitati mobile ce vor acorda servicii medicale în special în zonele defavorizate, continuarea dotarii serviciilor de ambulanta si SMURD si îmbunatatirea infrastructurii laboratoarelor de sanatate publica implicate în supravegherea bolilor transmisibile.

De asemenea, investitii vor fi facute si în infrastructura, tehnologia si echipamentele necesare pentru dezvoltarea productiei nationale de vaccinuri la standarde comunitare, în Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”.

Ministrul Eugen Nicolaescu a mai spus ca investitiile vizeaza si implementarea de solutii informatice „e-sanatate”, monitorizarea si evaluarea permanenta, asigurarea calitatii si sustinerea cercetarii în sanatate. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie