Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a tiparit peste 4 milioane de carduri de sanatate

 

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate – CNAS a tiparit pâna în prezent peste 4.000.000 de carduri de sanatate, distribuirea acestora urmând sa se faca, gratuit, prin posta, a anuntat vineri, într-o conferinta de presa, presedintele CNAS, Cristian Busoi.

Card national de sanatateBusoi a subliniat faptul ca vor primi carduri de sanatate numai persoanele adulte.

„Distribuirea se va face în ordine alfabetica a judetelor, dar vom încerca sa tiparim pentru Bucuresti înainte de final, întrucât acesta era ultimul”, a spus Cristian Busoi, transmite Agerpres.

El a precizat ca s-a modificat solutia informatica pentru achizitionarea de cititoare ieftine si ca activarea cardurilor se va putea face la medicul de familie sau la orice alt furnizor de servicii medicale la care merge asiguratul.

Totodata, inscriptionarea pe card a datelor personale nu este obligatoriu sa fie facuta concomitent cu activarea, ea va fi facuta la prima vizita a asiguratului la medicul de familie.

„În semestrul IV al anului 2014, poate chiar 1 ianuarie 2015, se va finaliza distribuirea cardului, iar decontarea serviciilor medicale se va face doar pe baza cardului de sanatate. Pâna acum, ritmul de productie a cardurilor a fost de un milion pe luna si se intentioneaza sa se ajunga la 1,5 milioane de carduri pe luna”, a spus reprezentantul CNAS.

Potrivit acestuia, prin intermediul cardului va putea fi urmarit mai bine modul cum sunt tratati pacientii, frauda din sistem va fi mult redusa, iar securitatea cardului, a cititorului de card si a sistemului este garantata.

El a spus ca, dupa data de 15 ianuarie 2014, toti furnizorii de servicii medicale (spitale, medici de familie, centre de dializa etc.) trebuie sa îsi achizitioneze cititoare de card.

Cristian Busoi a adaugat ca toate costurile pentru solutia informatica au fost achitate, Ministerul Sanatatii platind deja cele aproape 4.000.000 carduri produse si receptionate, iar anul viitor urmând sa se plateasca restul de carduri, pe masura ce acestea vor fi tiparite.

Seful CNAS a mai declarat ca în curând va fi realizat un Registru al asiguratilor. C.T. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie