Brasov si Oradea au primit ratingul BBB-

 

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile primariilor din Brasov si Oradea pentru datoriile pe termen lung în valuta si moneda locala la nivelul BBB-, cu perspectiva stabila, datorita performantelor bugetare solide, în curs de îmbunatatire, relateaza Mediafax.

Calificativele pentru datoriile pe termen scurt au fost mentinute la nivelul F3.

fitch ratings„Ratingurile reflecta performantele bugetare solide, în curs de îmbunatatire”, se arata într-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

În cazul Primariei Brasov, Fitch anticipeaza marje operationale de circa 20% cîn 2013, peste nivelul de 13,7% raportat în 2012. La fel ca în cazul tuturor autoritatilor locale din România, Primaria din Brasov beneficiaza de o strategie nationala care asigura transferurile sustenabile de fonduri.

De asemenea, ratingurile reflecta un nivel moderat al datoriilor, un serviciu stabil al acestora, dar si un plan de investitii ambitios al primariei, care va duce la cresterea îndatorarii pâna în 2015.

În cazul Primariei Oradea, ratingurile reflecta performantele bugetare solide si stabile, progresul economic, mediul politic stabil, dar si flexibilitatea bugetara limitata si cresterea datoriilor directe.

Perspectiva stabila a ratingurilor, pentru ambele primarii, arata ca în opinia Fitch performantele bugetare se vor îmbunatati în 2014. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie