Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a procurorului PICCJ, Angela Nicolae

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a Angelei Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe – altele decât Phare, pentru trei infractiuni de trafic de influenta, dintre care doua în forma continuata.

iccjPotrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, pentru complicitate la trafic de influenta, Rami Ghaziri, arestat în alta cauza, si Sorin Gheorghe, ambii oameni de afaceri, pentru cumparare de influenta.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada martie-septembrie 2012 si în 16 noiembrie 2012, precum si în mod repetat în cursul anului 2013, inculpata Nicolae a pretins de la Rami Ghaziri, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani totalizând peste 111.000 lei si 1.500 euro din care a primit prin intermediul lui Daniel Nicolae, peste 82.000 lei.

„În schimbul banilor, magistratul a promis ca va interveni pe lânga judecatorii din cadrul Curtii Europene a Drepturilor Omului si pe lânga magistrati procurori, astfel încât sa îi determine sa pronunte hotarâri favorabile lui Rami Ghaziri si firmei sale.

Promisiunea de interventie pe lânga judecatorii CEDO avea în vedere un dosar privind o sesizare formulata de SC Avicola Crevedia SA (administrata de acesta), iar promisiunea de interventie pe lânga magistratii români viza un dosar penal, format în baza sesizarii Garzii Financiare, înregistrat initial la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dâmbovita si declinat ulterior la DNA Serviciul Teritorial Ploiesti”, se arata în comunicat.

În perioada 28 mai -12 iulie 2013, inculpata Nicolae a pretins si primit de la inculpatul Gheorghe, în trei transe, suma de 4.500 lei în schimbul promisiunii ca va interveni pe lânga un prim procuror pentru a-l determina sa adopte o solutie favorabila fata de un cunoscut al cumparatorului de influenta, cercetat penal pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

În august, Angela Nicolae a primit de la omul de afaceri suma de 1.000 de lei pentru interventia facuta pe lânga un agent de politie din cadrul Politiei Municipiului Târgoviste – Biroul Rutier, în scopul de a-l determina sa nu-l sanctioneze pe acesta, care fusese depistat în timp ce transporta cu un autoturism animale, fara documente de provenienta.

În cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator prin inscriptie ipotecara asupra unui imobil aflat în proprietatea inculpatei Nicolae pâna la concurenta sumei de aproximativ 88.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie