Parlamentul a respins validarea lui Rares Bogdan la sefia TVR

 

Validarea lui Rares Bogdan, propus de PNL în functia de presedinte director general interimar al TVR, a fost respinsa de Parlament, pentru ca nu a fost cvorum, au precizat surse parlamentare. Ulterior, Bogdan a anuntat ca îsi retrage candidatura pentru aceasta pozitie, apreciind ca respingerea validarii sale a fost „o bataie de joc”.

rares bogdanPSD a boicotat votul în plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru desemnarea noului presedinte al televiziunii publice. Candidatul propus de PNL, Rares Bogdan, risca sa nu adune suficiente voturi pentru a fi instalat în fruntea SRTv.

Majoritatea parlamentarilor PSD si UNPR lipsesc de la sedinta de plen, fapt care pune sub semnul întrebarii constituirea cvorumului necesar.

La rândul lor, democrat-liberalii au parasit lucrarile în semn de protest fata de faptul ca nu se da un vot si pe componenta Consiliului de Administratie al SRTv. Aceasta decizie acutizeaza problema cvorumului cu care se confrunta liberalii.

Realizatorul de televiziune Rares Bogdan a fost avizat favorabil în functia de director general interimar al Societatii Române de Televiziune (SRTv), marti, de Comisiile de cultura din Parlament.

Rares Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputatii si senatorii din Comisiile de cultura ale Parlamentului reprezinta primul pas pentru numirea în functia de director general interimar al SRTv a lui Rares Bogdan.

Numirea directorului general interimar al TVR poate fi facuta doar în sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului.

Rares Bogdan, propus de PNL pentru pozitia de presedinte director general interimar al TVR, a anuntat marti ca îsi retrage candidatura pentru aceasta pozitie, dupa ce în plenul celor doua Camere ale Parlamentului nu au întrunit voturile necesare pentru a fi validat. „A fost razboiul politic dintre PNL si PSD. Daca cei de la PSD asa considera… Eu va pot spune acum ca nu voi veni pe 30 (decembrie – n.r.) , nu ma intereseaza sa ma tot plimb la Parlament (…) Am treaba, nu vin pe 30, am terminat”, a afirmat Rares Bogdan. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie