Adrian Chebutiu si Adrian Preda, fosti manageri la UCM Resita, ridicati de DNA

 

Doi fosti manageri ai UCM Resita, Adrian Chebutiu si Adrian Preda, au fost ridicati, marti dimineata, de procurorii DNA Timisoara, în urma mai multor perchezitii, cei doi fiind acuzati de evaziune fiscala si abuz în serviciu de peste 60 de milioane de lei.

dnaProcurorii DNA – Serviciul Teritotrial Timisoara au facut, marti dimineata, mai multe perchezitii în Resita si Timisoara.

În urma descinderilor, cei doi fosti manageri ai UCM Resita, Adrian Chebutiu si Adrian Preda, precum si alte persoane, între care o contabila, au fost ridicati de procurori, urmând sa fie dusi la audieri. Chebutiu a fost ridicat de la locuinta lui Timisoara, iar Preda, de la Resita.

Adrian Chebutiu si Adrian Preda sunt acuzati de evaziune fiscala si stopaj la sursa în valoare de 13 milioane de lei, abuz în serviciu de peste 50 de milioane de lei, asociere în vederea savârsirii de infractiunii ti spalare de bani.

Adrian Chebutiu si Adrian Preda au fost au fost condamnati la închisoare cu executare într-un dosar de returnare de TVA, alaturi de un om de afaceri libanez. Potrivit DNA, în august 2010, UCM Resita a emis o factura prin care ar fi vândut catre SC Libarom Agri SRL patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA.

Potrivit anchetatorilor, factura a fost emisa pe baza unui contract continâd obligatii fictive, iar motoarele erau într-o avansata stare de degradare – nu erau functionale si erau alcatuite din piese uzate. Procurorii anticoruptie spuneau ca valoarea reala a marfii era de 50 de ori mai mica decât cea din factura. Omul de afaceri libanez a cerut restutuirea de la bugetul de stat a peste 60 de milioane de euro ca urmare a acestei afaceri.

Chebutiu si Preda au fost condamnati în prima instanta la câte cinci ani de închisoare cu executare, iar omul de afaceri Said Baaklini la sapte ani de închisoare, decizia nefiind definitiva. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie