Fostul deputat Ion Stan nu mai are interdictie sa paraseasca tara

 

La fix o luna de zile de la momentul in care au respins, initial, cererea, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis solicitarea formulata de avocatul Doru Viorel Ursu, aparatorul fostului deputat social-democrat Ion Stan, privind revocarea masurii preventive a interdictiei de a parasi tara. Cererea a fost admisa cu votul a doi din cei trei judecatori care compun completul Sectiei Penale care judeca dosarul de trafic de influenta. Un al treilea magistrat a formulat o opinie separata.

ion stan 1Directia Nationala Antiocoruptie a inregistrat inca un esec in cauza privind infractiunea de trafic de influenta in care fostul parlamentar social-democrat Ion Stan este judecat de catre Completul Penal de 3 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dupa ce, in urma cu un an, Camera Deputatilor a avizat negativ cererea Parchetului de luarea masurii arestarii preventive impotriva lui Ion Stan, miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a ridicat si masura preventiva a interdictiei de a parasi tara instituita, in luna martie, pe numele fostului deputat.

Astfel, doi dintre cei trei judecatori care compun completul de judecata pe fondul cauzei penale, au decis sa admita cererea formulata de avocatul Doru Viorel Ursu si au dispus revocarea intrerdictiei de a parasi tara, impusa lui Ion Stan inca dinb data de 18 martie.

Totusi, nu toti cei trei judecatori aflati in complet au fost de aceeasi parere. Al treilea membru al completului a considerat ca cererea de revocare a masurii preventive a obligarii de a parasi tara, formulata de Ion Stan, este neintemeiata si ar trebui respinsa. Fiind o opinie separata, aceasta a fost notate ca atare, insa fara efect juridic.

Reamintim ca aceiasi magistrati au respins, la data de 8 noiembrie, solicitarea formulata de Ion Stan, prin intermediul avocatului Doru Viorel Ursu, de revocare a masurii preventive de a nu parasi tara. Fusese a patra cerere similara succesiva pe care instanta o respingea ca neintemeiata.

Acuzatiile

Directia Nationala Anticoruptie a trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie dosarul in care deputatul Partidului Social Democrat are calitatea de inculpat in data de 27 februarie 2013. Completului de trei judecatori i-au fost suficiente doar trei termene de judecata pentru a lua o decizie pe fondul cauzei.

Ion Stan a fost pus sub acuzare de catre DNA, pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Potrivit procurorilor, in perioada 12 -14 noiembrie 2012, deputatul a solicitat unui afacerist din Targoviste, pe nume Sorin Nicusor Dima, suma de 130.000 de lei pentru alimentarea cu carburanti a mai multor masini pe care Stan le-a folosit in timpul campaniei electorale de anul trecut, pentru alegerile parlamentare.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie