Luna noiembrie – cea mai buna luna din istoria Bursei de Valori Bucuresti

 

Anul 2013 este, pentru piata de capital, cel mai bun din ultimii sase, iar noiembrie a fost cea mai buna luna din istoria bursei, ca volum de tranzactionare, a declarat, joi, presedintele Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, Lucian Anghel, la conferinta ‘România investitiilor. România dezvoltarii’.

bvbAnghel a mentionat listarea Romgaz si a apreciat ca Guvernul a reusit sa faca un lucru foarte bun, din perspectiva viitorului.

Pe de alta parte, Anghel a subliniat ca România are o datorie externa de 100 de miliarde de euro (în mare parte datorie privata), iar numai dobânzile care trebuie platite anual se cifreaza la 2-3 miliarde de euro. În acest context, România trebuie sa gaseasca surse pentru crearea unor proiecte de interes national, strategice, cu rezultate pe termen lung.

‘Nu poti sa ai o crestere economica mai mare doar bazându-te pe starea vremii, conditiile meteo (aluzie la contributia agriculturii la PIB, în anii agricoli buni – n. r.). Cred ca orice stat din Uniunea Europeana ar trebui sa încerce astfel de investitii în economie, fiindca în urmatorii 20 de ani cel mai dificil în Europa va fi sa creezi locuri noi de munca’, a spus Anghel.

El a dat exemplul Poloniei, care are un program de listare la bursa a 260 de companii de stat si un program investitional de peste 100 miliarde euro, pâna în anul 2020. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie