„Baietii destepti” ai medierii

 

Fara nici o legatura cu ANPC-ul( Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), poate doar denumirea asemanatoare care induce in eroare, ANPCPPS( Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons) este o asociatie ca atatea altele in aceasta tara.

portmoneu cu baniSi eu, ca si alti colegi din cate am aflat din comentariile de pe facebook, am primit un email de la asociatia mai sus pomenita in care mi se flutura pe sub nas „posibilitatea” de a aparea in tabloul mediatorilor recomandati de aceasta asociatie in domeniul protectiei consumatorului. Pina aici toate bune.

Surpriza a venit atunci cand am citit „conditiile” cumulative care le am de indeplinit pentru a aparea pe acest tablou recomandat. Pe langa autorizarea ca mediator in conditiile legii 192/2006, trebuie sa „absolvi un curs vocational in domeniul protectiei consumatorului” organizat (coincidenta???) tocmai de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Cat de fraieri ne cred cei din asociatie?
Pentru a media un conflict cu privire la protectia consumatorului NU este nevoie de nici un fel de curs vocational. Legea este foarte clara in aceasta privinta. Daca esti mediator autorizat poti media si astfel de conflicte fara sa bagi bani in buzunarele lor.

In domeniul protectiei consumatorului este obligatorie informarea prealabila cu privire la mediere si avantajele ei.
Cum au putut face mediatorii asa ceva pina acum fara minunea de curs vocational??!!!

Hai sa presupunem ca indeplinim conditia de curs vocational si suntem trecuti in tabloul mediatorilor recomandati. Ma intreb:
Unde o sa apara acest tablou?
Cat costa sa fi mentionat acolo? Ma indoiesc ca se face gratuit, dar nu se sufla o vorba despre acest aspect. Deh! Marketing ca la carte. Prima data ii fraierim si apoi ii sugem de bani.
La cine vor fi recomadati mediatorii din tablou? Cine ii recomanda?
Care sunt beneficiile pentru mediatorii care apar in tablou? Ca pentru asociatie ne-am prins ca e vorba de bani.

Si la urma ne mai asigura si de intreaga lor consideratie!!!! Ce bataie de joc!

Acum sa vedem structura de monolit a actualului Consiliu de Mediere. Ce masuri va lua CdM? Va lasa din nou corpul profesional al mediatorilor in bataia vantului? Va publica un anunt pe site-ul Cdm ca cine face cursul vocational o face pe barba lui si ca acest curs nu este autorizat de CdM? Ca s-au mai vazut cazuri.

Oricum, pina in acest moment nu este nici o reactie. Pe site-ul CdM nu apare nici o informatie. La ce o mai folosi acest site? Doar pentru consultarea tabloului mediatorilor autorizati, a formatorilor si a asociatiilor pofesionale?
Pentru asta platim taxe anuale?

Avem printre noi colegi care nu platesc taxa de tablou la CdM, nu apar in tabloul mediatorilor autorizati, dar ei sunt autorizati ca mediatori in conditiile legii si practica medierea. „Baietii destepti” ai medierii au gasit portita de a baga bani in buzunar fara sa cotizeze la organizmul de reglementare si control.
Ce s-ar intimpla daca am proceda toti asa?

Alin Coman

Acest articol reprezinta opinia personala exclusiva  a autorului. MediereNet.ro nu îsi asuma reponsabilitatea pentru continutul acestui articol.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

2 comentarii

  1. Vargan Vasile - Suceava spune:

    Ai dreptate.Mare e gradina lui Dumnezeu.Peste noapte toti vor sa fie mediatori,pe langa legea 192/2006.La multi ani

  2. bucur spune:

    „Cat costa sa fi mentionat acolo?” Corect, „Cat costa sa fii mentionat acolo?”
    „… fara sa cotizeze la organizmul de reglementare si control”. Corect, „fara sa cotizeze la organismul de reglementare si control”.
    In rest, cam ai dreptate! Dar, care-i treaba ta cu inscrierea in tablou? Te oftici ca te-ai inscris si-ti ia CdM o caruta de bani anual, degeaba? Lasa-i sa traiasca si ei de pe spinarea noastra!
    Parca-i singura hotie!?

Adaugă părerea ta


 

Distribuie