Noile carti de identitate vor fi distribuite incepand cu 1 aprilie 2014

 

Românii vor avea noi carti de identitate de la 1 aprilie 2014. Decizia a fost luata de Ministerul Afacerilor Interne, care a transmis datele pe care trebuie sa le contina noile acte.

carte de identitate pe terenDocumentele de identitate nu vor mai putea fi falsificate, sustin autoritatile, deoarece vor contine cip-uri si amprentele titularilor, dar si dovada ca acestia sunt asigurati medical.

Noile carti de identitate vor contine date în format tiparit, dar vor fi si inscriptionate prin tehnici speciale.

Astfel, datele personale ce vor fi inscriptionate sunt cele cunoscute: numele si prenumele, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura, fotografia, codul numeric personal si adresa de domiciliu.

Cartile electronice vor contine si informatii inscriptionate pe cip-ul încorporat. Se vor relua toate datele din formatul tiparit pe suportul electronic, cu exceptia semnaturii.

Acolo vor fi trecute însa si prenumele parintilor, cât si date biometrice, precum imaginea faciala si amprentele a doua degete.

Acestea din urma vor fi preluate doar cu acordul expres al titularului sau al parintilor, în cazul minorilor.

Noile documente de identitate vor include si informatii de pe cardul de sanatate. Respectiv codul unic de identificare în sistemul de asigurari sociale de sanatate si numarul cardului de asigurat.

Tot acolo vor aparea si diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguina si RH-ul, dar si acceptul pentru prelevarea de organe dupa deces.

Si datele de contact ale medicului de familie vor trebui sa se regaseasca pe cartea de identitate electronica. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie