Teglas Anica, mediator, om de afaceri: Obligativitatea medierii in anumite domenii nu ar ingradi accesul la justitie

 

Mediatorul si omul de afaceri, Anica Teglas a vorbit la Conferinta „Medierea si mediul de afaceri”, organizata la Targu-Mures, despre mediul de afaceri si despre necesitatea medierii in acest mediu.

Anica Teglas, mediator, om de afaceri

Anica Teglas, mediator, om de afaceri

Din perspectiva omului de afaceri, Anica Teglas a afirmat ca din clipa in care iti dai in judecata partenerul e clar ca nu mai poti face parteneriat cu el, iar medierea poate preveni aceasta problema.

Ca si om de afaceri nu am fost niciodata adepta sa-mi dau in judecata partenerii de afaceri. De cele mai multe ori mi-am recuperat banii, chiar daca cu intarzieri destul de mari, pe cand daca il dadeam in judecata mai mult ca sigur ca nu se intampla asa.” a spus Anica Teglas.

Concluzia ar fi ca medierea este binevenita pentru mediul de afaceri.

Ca si propunere, Anica Teglas a afirmat ca poate ar fi bine ca medierea sa fie obligatorie in anumite domenii, ceea ce nu ar duce la ingradirea accesului la justitie, pentru ca in cazul esuarii medierii, partile pot apela la instanta.

Din pacate legiuitorul poate nu a facut legea suficient de clara. Nu stiu cat de clara este pentru juristi, dar pentru noi ceilalti nu este destul de clara, are multe lipsuri, si probabil in Romania ar fi bine ca legiuitorul sa vina cu obligativitatea medierii pentru anumite domenii. Nu ar fi o greseala si nu s-ar ingradi dreptul la justitie, pentru ca daca nu te intelegi la mediere poti apela la instanta.” a conchis Anica Teglas.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie