4 persoane trimise in judecata in dosarul privind obtinerea ilegala de permise in Gorj

 

Procurorii Parchetului General au finalizat cercetarile într-una dintre cele doua cauze penale complexe privind reteaua de medici, asistente medicale, instructori auto, agenti de politie si alte persoane care constituisera o adevarata filiera pentru obtinerea frauduloasa de permise auto.

parchetPotrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis joi AGERPRES, au fost trimisi în judecata, în stare de arest preventiv, inculpatii Gheorghe Fratilescu, Georgiana Stroe, Petre Bogdan, acuzati de trafic de influenta, iar în stare de libertate – George Ionut Stroe, pentru complicitate la trafic de influenta.

„Inculpatii Fratilescu, Stroe si Bogdan, în calitate de instructori auto la diferite scoli de soferi, au pretins si primit (fiecare în parte), în intervalul iulie – noiembrie, sume cuprinse între 150 – 200 euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate. În schimbul sumelor primite, inculpatii lasau sa se creada ca au influenta asupra politistilor examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj, pentru a promova proba practica a examenului auto în vederea obtinerii permisului de conducere categoria B sau obtinerea unei fise medicale si a avizului medical, fara a mai fi examinat din punct de vedere medical (contra sumei de 100 lei)”, se arata în comunicat.

Inculpatul George Ionut Stroe, în calitate de administrator si instructor la o scoala de soferi, în septembrie, pentru a o ajuta material si moral pe mama sa, Georgiana Stroe, a pretins si primit de la o cursanta (investigator sub acoperire) suma de 900 lei, lasând sa se creada ca are influenta asupra politistilor examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj, pentru a promova proba practica a examenului auto în vederea obtinerii permisului de conducere categoria B. Procurorii sustin ca acesta a transmis biletul cu numele cursantei si data examinarii, scris de inculpata Stroe, unui agent de politie.

„Demn de remarcat este impactul psihologic la nivelul comunitatii pe care îl are savârsirea unor astfel de fapte antisociale, a corectitudinii desfasurarii examenelor pentru obtinerea permiselor de conducere si a încrederii cetatenilor în corectitudinea acestora, cu implicatiile care decurg, respectiv punere în pericol a tuturor participantilor la traficul rutier”, subliniaza PÎCCJ.

Sursa citata precizeaza ca, în urma perchezitiilor la domiciliile ori la sediile scolilor de soferi, au fost identificate si ridicate fise medicale semnate si parafate ‘în alb’, precum si diferite sume de bani.

Prin rezolutii ale procurorilor au fost dispuse sechestre asiguratorii asupra unor sume de bani ridicate de la inculpati.

Cauza a fost înaintata, spre competenta solutionare, Tribunalului Gorj.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie