Petitie pentru salvarea platformei Presseurop

 

Asa cum v-am mai anuntat în articolele scrise pe tema World Forum for Democracy în perioada 27-29 noiembrie am participat în calitate de raportor la lucrarile laboratorului “Online petitions and campaigning” din cadrul World Forum for Democracy, organizat de catre Consiliul Europei la Strasbourg.

PresseuropÎn cadrul laboratorului a fost prezentata platforma change.org, o platforma internationala, utilizata de cetateni din 196 de state, prin care orice petitie poate deveni un fenomen social de amploare – mai multe informatii despre acest subiect aici si aici  O astfel de campanie a fost începuta de curând cu privire la portalul de stiri presseurop.eu al carui contract de finantare prin Comisia Europeana se încheie la 22 decembrie si pe care Directia Generala de Comunicatii din cadrul Comisiei a decis sa nu-l prelungeasca, din ratiuni bugetare. În acelasi timp, Parlamentul European a decis cresterea bugetului UE pe 2014, oferind Comisiei resurse suplimentare pentru proiecte media, din categoria Presseurop.

Ce este Presseurop?

Presseurop este o platforma independenta de stiri, cu sediul în Paris, înfiintata în 2009 la initiativa Comisiei Europene. Zilnic, Presseurop publica articole despre Uniunea Europeana, acoperind teme diverse, printre care politica, economie sau cultura. De la lansare, Presseurop a publicat articole din peste 350 de surse, majoritatea fiind cotidiene importante din Europa, dar si 30 de publicatii din Statele Unite si Asia, alaturi de continut editorial propriu. Continutul platformei este tradus în 10 limbi ale Uniunii Europene:  engleza, spaniola, portugheza, germana, franceza, italiana, poloneza, romana, olandeza si ceha.  În fiecare luna, peste 600.000 de utilizatori acceseaza platforma.

În cei peste 4 ani de activitate, în jurul Presseurop s-a construit o importanta comunitate europeana, o comunitate care a hranit în permanenta dezbateri de opinii pe teme europene.

Pentru salvarea platformei a fost initiata o petitie pe change.org, petitie destinata vicepresedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, în subordinea careia se afla Directia Generala de Comunicatii, cea de care depinde soarta acestei platforme.

Va încurajez sa semnati aceasta petitie, accesând link-ul: www.change.org/en-GB/petitions/to-vivianeredingeu-save-presseurop

alina gorghiu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie