Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, Adrian Strambeanu, suspendat din functie de conducerea Consiliului Judetean, la propunerea lui Raed Arafat

 

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Laurentiu Rebega, a declarat pentru MEDIAFAX ca, la propunerea secretarului de stat Raed Arafat, conducerea CJ a decis suspendarea din functie a managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, Adrian Strâmbeanu.

spitalul judetean de urgente ploiestiVicepresedintele CJ Prahova, Laurentiu Rebega, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Adrian Strâmbeanu a fost „suspendat temporar” din functia de manager al SJU Ploiesti, dupa ce conducerea CJ Prahova a primit o propunere în acest sens din partea secretarului de stat Raed Arafat

„E firesc acum sa ne gândim la persoana care va asigura interimar conducerea spitalului. În doua-trei zile cred ca vom avea un nou manager la spital, interimar”, a spus Rebega.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, marti, la Spitalul Judetean din Ploiesti, ca a propus Consiliului Judetean Prahova suspendarea din functie a managerului unitatii medicale, „cel putin pe durata anchetei”, care va fi prelungita pâna la începutul saptamânii viitoare, el precizând ca sunt „probleme serioase” în acest spital.

Raed Arafat a spus ca primele date ale comisiei de ancheta arata ca a existat o crestere a finantarii „pe toate liniile” catre acest spital si ca probleme majore, care trebuie verificate, sunt în privinta modului în care au fost cheltuiti si prioritizati banii.

El a spus ca membrii comisiei de ancheta vor continua sa lucreze si în urmatoarele zile, verificarile fiind prelungite la SJU Ploiesti pâna la începutul saptamânii viitoare, „luni sau marti”, cu acordul ministrului Sanatatii.

„Din punct de vedere al comisiei, se impune prelungirea actiunii de verificare pâna luni sau marti, iar la finalizarea anchetei rezultatele vor fi anuntate într-o conferinta de presa la Ministerul Sanatatii sau aici. A doua propunere este catre Consiliul Judetean, de suspendare din functie a managerului spitalului, cel putin pe durata anchetei, pâna ne elucidam. Este o decizie a CJ noi facem doar propunerea”, a spus Arafat, precizând ca propunerea de suspendare a managerului spitalului este facuta dupa consultarea cu ministrul Sanatatii.

Potrivit secretarului de stat, membrii comisei de ancheta urmeaza sa faca o comparatie între SJU Ploiesti si alte unitati medicale din tara care au aceeasi clasificare.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie