Strategia de reorganizare judiciara a Oltchim, aprobata de adunarea generala a creditorilor

 

Adunarea generala a creditorilor, întrunita la Bucuresti, a aprobat luni, strategia de reorganizare judiciara a Oltchim, însemnând înfiintarea, printre altele a Oltchim SPV, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului „Victoria”, Corneliu Cernev.

oltchim„Cu un singur vot împotriva, al celor de la Chem Impex, toti creditorii au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi discutate azi. Astfel, a fost aprobata strategia de reorganizare a combinatului Oltchim, însemnând printre altele înfiintarea entitatii Oltchim SPV, societate care va fi scoasa la privatizare. Totodata, a fost aprobat raportul de evaluare al acestui activ astfel încât pretul acestei noi societati va fi pornirea de la 290 milioane de euro si nu va scadea sub 160 de milioane de euro. Alt punct pe ordinea de zi a fost ca aceasta societate sa se numeasca simplu Oltchim, pastrând brandul consacrat pe piata. Si un ultim punct a fost aprobarea procedurii de acceptare a ofertelor angajante, aceste fiind depuse pâna cel târziu pe 31 ianuarie 2014”, a precizat Corneliu Cernev.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judet si se afla în insolventa din ianuarie acest an.

În vara anului 2012, Oltchim a fost închisa din cauza datoriilor istorice catre furnizori. Combinatul a trecut printr-un proces ratat de privatizare în octombrie 2012, fiind repornit la capacitatea de 5%, la începutul lui decembrie. De când se afla în insolventa, societatea a disponibilizat 1000 de angajati, în ultimele 9 luni trecând printr-un proces amplu de restructirari economice.

În prezent, pentru combinatul propus pentru ptrivatizare s-au înscris mai multi investitori, dintre acestia manifestându-si public intentiile o compania ruseasca, Oil Gas Trade si mai multe companii din China.

Luni dimineata, aproximativ 150 de salariati de la Oltchim au protestat în fata sediului companiei pentru neplata restantelor salariale si pentru incertitudinea cu privire la retributia pe luna decembrie. Dintre acesti protestatari, 9 au intrat în greva foamei, soliciutând prezenta premierului Victor Ponta la combinat.(A – autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie