Premierul Victor Ponta a declarat ca acordul de coabitare cu presedintele Traian Basescu este suspendat

 

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca acordul de coabitare cu seful statului este suspendat, având în vedere ca presedintele Traian Basescu, prin refuzul de a semna Memorandumul cu FMI, a comis „un abuz” si a intervenit în chestiuni de politica fiscala si bugetara, care tin de Executiv.

ponta vs basescu1Întrebat ce se întâmpla cu pactul de coabitare, Ponta a raspuns: „E evident ca presedintele nu mai respecta acest lucru, deoarece politica fiscala si bugetara apartine Guvernului si Parlamentului, în niciun caz nu presedintelui. Nu e o chestie de politica externa. E evident un abuz”.

„Acordul de coabitare e ca si acordul cu FMI: e suspendat de presedinte pâna când domnia sa e de acord sa semneze”, a spus Ponta.

El a precizat ca a aflat de la televizor de intentia presedintelui Traian Basescu de a nu semna Memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finante si ca ministrul Bugetului.

„Nu am crezut ca presedintele va fi atât de iresponsabil. Am crezut ca ma va înjura pe la televizor, ma va face în toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilitatii la care presedintele a ajuns si e vorba de o lipsa de discernamânt”, a smai pus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit despre posibilitatea punerii sub acuzare a presedintelui, Ponta a sustinut ca Sârbu a emis o „opinie personala”. Liviu Dadacus, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie