Sotii Nastase au depus o cerere de recuzare a judecatorului care instrumenteaza dosarul Zambaccian. Solicitarea a fost respinsa

 

Adrian si Daniela Nastase au depus luni la ÎCCJ o cerere de recuzare a judecatorului Ionut Matei, presedintele completului care judeca dosarul Zambaccian, solicitarea fiind respinsa, iar Ionut Matei va judeca în continuare dosarul Zambaccian.

sotii nastaseIonut Matei a facut parte din completul de judecatori care l-a condamnat în 2012 pe Adrian Nastase la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calitatii.

Unul din avocatii lui Nastase, Lucian Bolcas, a citit în sala de judecata un pasaj din motivarea condamnarii în dosarul Trofeul Calitatii, respectiv faptul ca Adrian Nastase ‘este personificarea coruptiei din clasa politica’. Practic, avocatii lui Nastase îi reproseaza lui Ionut Matei vehementa cu care a motivat sentinta în dosarul Trofeul Calitatii.

Completul de judecata s-a retras, urmând sa se decida daca Ionut Matei va fi schimbat.

În martie 2012, un complet de trei judecatori de la Curtea suprema l-a condamnat pe Adrian Nastase la trei ani de închisoare cu suspendare pentru santaj si l-a achitat pentru infractiunea de luare de mita.

Magistratii au mai decis atunci achitarea sotiei lui Adrian Nastase, Daniela Nastase, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si pentru spalare de bani si condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis în judecata pe 5 mai 2010 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie în dosarul în care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar „Zambaccian”.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie