Artemiza Decis, mediator: Nu poti sa spui ca faci mediere online daca intri pe chat si vorbesti cu partile

 

In cadrul conferintei „Medierea, un bun national”, mediatorul Artemiza Decis a declarat pentru MediereNet:

Artemiza Decis, mediator

Artemiza Decis, mediator

„Am avut ocazia sa vorbesc cu cei de la IMF (Institutul Mediatorilor Francofoni din teritoriul francofon), care lucreaza la o platforma privind medierea online. Medierea online se face in anumite conditii organizate. Nu poti sa spui ca faci mediere online daca intri pe chat si vorbesti cu partile. Medierea online se face pe o anumita platforma, urmand anumiti pasi, iar mediatorul trebuie sa aiba putina specializare in acest domeniu si nu doar din punct de vedere IT. Platformele de comunicare la distanta: Skype sau Messenger nu iti ofera siguranta necesara. Trebuie sa existe un alt suport privind conditiile, privind modul de plata. Exista multe aspecte care ar trebui luate in considerare.

Pe langa asta mediatorul trebuie sa tina cont si de modul in care se face comunicarea la acest nivel, pentru ca una e sa vorbesti fata in fata si alta e sa vorbesti la distanta. Nu e atat de simplu pe cum pare. Mediatorii trebuie sa fie pregatiti. Nu putem sa ne avantam in acest domeniu fara a avea o mica baza, pentru ca putem gresi, iar acest lucru ne va afecta pe toti. Ar trebui sa existe o perioada de training.

Discutiile trebuie sa se axeze pe existenta unui portal si a unui regulament, care sa spuna clar ca cei care vor functiona il vor respecta. Trebuie sa stim ca exista anumiti pasi si sa nu sarim etape.”

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie