Comisia Europeana a dat publicitatii raportul financiar al UE pe 2012

 

Comisia Europeana a dat publicitatii raportul financiar pe 2012, aratând ca din suma totala de 135, 6 miliarde euro, 94% a fost alocata unor beneficiari din întreaga Europa, cum ar fi cercetatorii, studentii, întreprinderile mici si mijlocii, orasele, regiunile si ONG-urile.

ueBugetul UE s-a bucurat de o finantare sporita în domenii care favorizeaza cresterea, crearea de locuri de munca si investitiile în cercetare si educatie, dupa cum urmeaza:
– 9,6 miliarde euro la construirea a 1.274 km de strazi si a 950 km de cai ferate;
– 7,8 miliarde euro pentru Al saptelea program-cadru de cercetare;
– 1,2 miliarde euro au fost investite în învatarea pe tot parcursul vietii.

Totodata, raportul arata ca UE ramâne lider mondial în materie de ajutor umanitar, oferind asistenta unui numar de peste 122 de milioane de persoane din peste 90 de tari din afara frontierelor Uniunii Europene. Cât priveste ponderea cheltuielilor administrative (salarii, pensii, cladiri) aceasta reprezinta 6% din bugetul total al UE, ramânând stabila în 2012.

Janusz Lewandowski, comisarul UE pentru programare financiara si buget: „Desi anul 2012 a fost marcat de dificultati financiare, bugetul UE pentru acest exercitiu financiar a continuat sa furnizeze finantare si sa sprijine investitiile în interesul cetatenilor si al regiunilor Europei. Gradul ridicat de executie a bugetului confirma importanta sporita a finantarii UE acordate în faza redresarii economice incipiente”. Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie