Organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane – Legea nr. 314/2013

 

In Monitorul Oficial nr. 728 din 26 noiembrie 2013 a fost publicata Legea nr. 314/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si a Legii nr. 265/2010 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane si pentru abrogarea art. 4 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei.

monitorul oficial al romanieiIn cadrul actului normativ se arata:

Sefii punctelor politiei de frontiera aeroportuare, precum si adjunctii acestora, sefii centrelor, birourilor, punctelor de contact si directorii unitatilor sau institutiilor de invatamant si centrelor de formare profesionala sunt numiti si eliberati din functie de inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in conditiile legii.

Adjunctii directorilor unitatilor sau institutiilor de invatamant si centrelor de formare profesionala sunt numiti si eliberati din functie de inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, la propunerea directorilor unitatilor sau institutiilor de invatamant si centrelor de formare profesionala, in conditiile legii.

Prin derogare de la prevederile art. 19 alin. (1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile sau institutiile de invatamant si centrele de formare profesionala din cadrul Politiei de Frontiera Romane care indeplinesc conditiile prevazute la art. 187 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, pot dobandi personalitate juridica, prin ordin al ministrului afacerilor interne. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie