Anularea decretului de numire la Curtea Constitutionala a judecatorului Daniel Morar, ceruta de Asociatia Magistratilor din Romania

 

Presedintele Asociatiei Magistratilor din România, judecatoarea Gabriela Baltag a declarat, în editia de marti a emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3, ca înregistrarea cererii de chemare în judecata a presedintelui Basescu reprezinta pasul final într-un demers facut imediat dupa numirea lui Daniel Morar în functia de judecator la Curtea Constitutionala.

asociatia magistratilor din romania AMR„Este pasul final. Demersurile noi le-am început de multa vreme. De aceea era firesc ca noi sa ducem pâna la capat demersul pe care l-am facut imediat dupa ce a fost emis decretul pe care îl contestam”, a declarat presedintele AMR la Antena 3.

Judecatoarea Gabriela Baltag a aratat ca aceasta nu este o actiune singulara a Asociatiei, adaugând ca nu este nici singurul litigiu pe care AMR îl are cu Daniel Morar.

„Au fost si alte persoane pe care noi le-am criticat la momentul respectiv. (…) Nu este o actiune singulara”, a aratat judecatoarea Baltag, care a subliniat ca cel mai recent succes al Asociatiei Magistratilor din România îl reprezinta litigiul câstigat irevocabil cu cabinetele de demnitari.

Asociatia Magistratilor din România cere instantei sa anuleze decretul prezidential prin care Traian Basescu l-a numit pe Daniel Morar în functia de judecator al Curtii Constitutionale, informeaza jurnalistii Lumea Justitiei.

Potrivit luju.ro, AMR a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de chemare în judecata a presedintelui Traian Basescu si a Administratiei Prezidentiale prin care solicita anularea decretului prin care Daniel Morar a fost numit în functia de judecator la Curtea Constitutionala, de catre presedinte. antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie