Mandatul acordat de Romgaz Medias in cea mai mare listare la bursa din Romania, indeplinit cu succes de firma de avocatura Bulboaca & Asociatii

 

Bulboaca & Asociatii a îndeplinit cu succes mandatul acordat de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz S.A. în legatura cu oferta publica de actiuni si certificate globale de depozit pentru actiuni Romgaz – cea mai mare oferta publica initiala de pe piata de capital din România pâna în prezent si prima listare de certificate globale de depozit ale unei societati românesti la Bursa de Valori din Londra.

bulboaca si asociatii logoBulboaca & Asociatii a acordat consultanta juridica S.N.G.N. Romgaz S.A., emitentul, în legatura cu oferta publica initiala a Ministerului Economiei, actionând prin Departamentul pentru Energie, cu privire la listarea a 15% din actiunile Romgaz si admiterea la tranzactionare pe Bursa de Valori din Bucuresti a actiunilor Romgaz, si simultan pe Bursa de Valori din Londra a certificatelor globale de depozit în legatura cu aceste actiuni.

Romgaz, cu sediul în Medias (Transilvania), este cel mai mare producator si furnizor de gaze naturale din România, principalele sale segmente de activitate fiind explorarea si productia de gaze naturale, furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea subterana de gaze naturale si productia de energie electrica.

Aceasta este cea mai mare oferta publica initiala pâna în prezent si prima privatizare din România ce include si emiterea de certificate globale de depozit spre tranzactionare pe Bursa de Valori din Londra, un moment important si cu semnificatie deosebita atât pentru Statul Român, cât si pentru Romgaz. Prin aceasta oferta publica initiala, România a strâns aproape 1,7 miliarde lei (aproximativ 390 milioane euro).

Consortiul care a acordat consultanta juridica societatii Romgaz a fost format din Bulboaca & Asociatii SCA, Hogan Lovells LLP si Hogan Lovells International LLP. Bulboaca & Asociatii a actionat în calitate de consultant al emitentului pe lege româna, iar Hogan Lovells pe lege engleza si americana.

Din echipa Bulboaca & Asociatii au facut parte Adrian-Catalin Bulboaca (Managing Partner), Razvan Stoicescu (Capital Markets Partner), Voichita Lefter (Corporate Senior Associate), George Chiocaru si Cristina Man (Associates). Pe parcursul proiectului, echipa a beneficiat si de implicarea si suportul altor parteneri, avocati si membri ai personalui administrativ al firmei care au contribuit în mod deosebit la succesul demersului.

Echipa Hogan Lovells a fost coordonata de Sina Hekmat (Partner).

Despre Bulboaca & Asociatii SCA: Bulboaca & Asociatii este o firma de avocatura din România specializata în dreptul afacerilor, care ofera servicii juridice si consultanta fiscala la nivelul excelentei în favoarea corporatiilor, institutiilor financiare, antreprenorilor si fondurilor de investitii. Prin calitatea serviciilor juridice acordate, Bulboaca & Asociatii este cunoscuta ca unul dintre cele mai puternice branduri de pe piata avocaturii de business din România. toplegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie