Ponderea IMM-urilor in economie. Germania si Romania, pe primele locuri din UE

 

Germania, România si Luxemburg aveau în 2011 cel mai ridicat procent de întreprinderi mici si mijlocii (IMM) din sectorul non-financiar al Uniunii Europene, arata datele publicate luni de Oficiul european de statistica (Eurostat).

immÎntreprinderile mici si mijlocii, cu 10-249 angajati, sunt un motor al economiei europene, creând locuri de munca si contribuind la avansul economiei. În 2011, din cele 22 milioane de întreprinderi din sectorul non-financiar al Uniunii Europene, 7% erau IMM-uri, reprezentând 38% din numarul de angajati.

În toate statele Uniunii Europene, în 2011, majoritatea întreprinderilor din sectorul non-financiar au fost microîntreprinderi (93%) si doar 0,2% sunt mari companii. Cel mai ridicat procent de IMM-uri s-a înregistrat în Germania (18%), România si Luxemburg (ambele cu 13%) si Austria (12%), iar cel mai scazut era în Cehia si Slovacia (ambele cu 4%).

În majoritatea statelor Uniunii Europene, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în sectorul IMM-urilor: Lituania si Letonia (ambele cu 51%), Estonia si Luxemburg (ambele cu 49%), Bulgaria (45,5%), Germania si România (ambele cu 44%). În sase state membre, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în microîntreprinderi, în special în Italia (46%) si Portugalia (42%) iar în doua tari membre, Marea Britanie (46%) si Franta (37%), cea mai mare pondere a persoanelor angajate este în mari companii. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie