Presedintele Traian Basescu avertizeaza Guvernul ca va returna proiectul bugetului de stat pe 2014, in cazul nerenuntarii la cresterea accizei la combustibil

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 , propusa de guvern.

traian basescu5„Daca nu se renunta la cresterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament”, a spus Basescu, într-o declaratie de presa, evocând si posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constitutionala.

„O spun în mod categoric, daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca si la CCR”, a spus presedintele Traian Basescu, precizând ca este vorba de un „avertisment”.

Basescu a mai spus ca aceasta crestere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând ca tot ce se va da înapoi la pensii si salarii, va fi „înghitit” de cresterile de preturi.

Potrivit presedintelui, inflatia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

„Cred ca vom avea o crestere de inflatie de cel putin 3,5, adaugata pe inflatia anuntata de Banca Nationala”, a mai spus Basescu. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie