Directorul SRI, George Maior, afirma ca nu a existat niciun acord intre SRI si NSA

 

Directorul SRI, George Maior, a declarat ca nu a existat niciun acord, protocol sau întelegere secreta între SRI, ca autoritate nationala în domeniul cercetarii comunicatiilor, si NSA, pe activitati de interceptare a comunicatiilor pe teritoriul României. George Maior a declarat ca exista mari dezbateri, în plan exterior, referitor la efectele actiunilor lui Eduard Snowden.

George Maior„Am tinut sa fac anumite precizari, si la nivel informativ, catre principalii decidenti în stat, principalii beneficiari ai Serviciului, presedinte si premier. Nu a existat niciun acord sau protocol sau întelegere secreta între SRI ca autoritate nationala în domeniul cercetarii comunicatiilor si NSA, pe activitati de interceptare, pe fluxul de interceptare a comunicatiilor sau a altor sisteme de comunicare, dincolo de cele clasice, pe teritoriul României”, a declarat seful Serviciului Român de Informatii. Maior a mai spus ca nu a existat niciun protocol în special, deschis sau secret, care sa prevada schimburi de date masive pe linia informatiilor obtinute din interceptari, cu agentia americana NSA. „Nu detinem nicio informatie, si pe baza propriilor investigatii, ca pe teritoriul României ar fi avut loc asemenea actiuni, desfasurate în mod unilateral de aceste organizatii din Statele Unite”, a mai mentionat Maior, adaugând ca aceste precizari sunt importante pentru ca intereseaza opinia publica.

„Nu dorim ca SRI sa fie atras în procesul electoral care se deschide în 2014”

De asemenea, Maior a spus ca nu va comenta declaratiile privind implicarea SRI în impunerea unui candidat al PSD la prezidentiale, precizând ca nu doreste atragerea Serviciului în acest proces electoral care se deschide în 2014. „Nu vreau sa comentez despre aspecte care tin de aceasta foarte interesanta dinamica interna. Suntem o institutie neutra si independenta. Nu dorim sa fim atrasi, desi unii doresc sa faca acest lucru, în acest proces electoral care se deschide în 2014 în legatura cu Presedintia României. Vom evita orice fel de comentarii, de discutii sau activitati care pot fi legate de acest subiect”, a precizat George Maior. El a tinut sa precizeze ca nu va comenta nici declaratiile presedintelui si nici ale liderului PNL Crin Antonescu. „Ramân fixat în aceasta pozitie în care cred ca suntem ancorati de ani buni de zile, de independenta si neutralitate”, a spus el. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie