Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii vrea eliminarea limitei minime de inaltime de la Academia de Politie

 

Ministerul de Interne ar putea fi obligat sa scoata din grila de examinare a candidatilor la scolile si academia de politie limita minima de inaltime.

politistePropunerea vine din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, care precizeaza ca cei care-si doresc sa devina politisti nu ar trebui conditionati de inaltime. Mai mult decat atat, Ministerul de Interne a fost sanctionat.

Amenda de 1.000 de lei pe care Ministerul de Interne a primit-o de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pleaca de la plangerea unei tinere din Pitesti care s-ar fi inscris la Scoala de Politie de la Campina.

Insa, a fost respinsa pentru simplul motiv ca nu indeplinea criteriul inaltimii. Pentru fete, inaltimea minima este de 1,65 metri, iar in cazul baietilor inaltimea minima fiind de 1,70 metri.

Tanara s-a plans la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, iar oficialii acestei institutii au ajuns la concluzia ca este o aberatie sa impui aceste limite de inaltime, in conditiile in care conteaza cum se comporta politistul in fata cetateanului, nu ce inaltime are.

Ministerul de Interne ar putea fi obligat sa scoata aceasta restrictie din conditiile de participare la concurs la scolile de politie si chiar la Academia de Politie.

Sanctiunea nu este definitiva, Ministeul de Interne avand posibilitatea sa o conteste la Curtea de Apel. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie