Reuniunea principalului organism in audiovizual din Europa, EPRA, va fi organizata de CNA in Romania, in 2015

 

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va organiza, în 2015, la Bucuresti, reuniunea European Platform of Regulatory Authorities (EPRA), fiind pentru prima data când cel mai important organism de reglementare în audiovizual la nivel european se va întâlni în România.

cnaOrganizarea reuniunii EPRA (European Platform of Regulatory Authorities – Platforma Europeana a Autoritatilor de Reglementare), în anul 2015, în România, a fost aprobata de membrii CNA, în sedinta de marti a Consiliului.

Cel mai probabil, reuniunea EPRA se va desfasura la Bucuresti în octombrie 2015. Este de asteptat ca la reuniunea EPRA de la Bucuresti sa participe în jur de 150 de persoane, din partea autoritatilor de reglementare în audiovizual europene si non-europene.

European Platform of Regulatory Authorities (EPRA) a fost înfiintata în anul 1995, la Malta, si este în prezent cel mai important organism de reglementare din audiovizual la nivel european, neavând însa statut juridic. EPRA organizeaza întâlniri bianuale, care au loc de obicei în lunile mai si octombrie, în diferite tari. În cadrul acestor întâlniri sunt abordate diverse aspecte ale legislatiei audiovizuale.

Din EPRA fac parte în prezent 52 de autoritati de reglementare europene si non-europene.

Consiliul National al Audiovizualului din România face parte din EPRA din anul 2002.

Consiliul National al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale din România. CNA este o institutie publica autonoma aflata sub control parlamentar, condusa de un consiliu format din 11 membri (Laura Georgescu – presedinte, Viorel-Vasile Buda – vicepresedinte, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare si responsabilitatea fata de public în domeniul audiovizualului. Pentru îndeplinirea acestei misiuni instituite prin Legea audiovizualului, CNA emite decizii, recomandari si instructiuni. În cazul în care posturile de radio si televiziune încalca legislatia audiovizuala, Consiliul poate acorda sanctiuni, respectiv somatii si amenzi. Madalina Cerban, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie