Dealerul VW Cardinal Motors din Ploiesti a fost cumparat de grupul Radacini

 

Grupul Radacini, unul dintre cei mai mari dealeri auto de pe piata locala, cu afaceri anuale de peste 100 mil. euro si care comercializeaza marcile Opel, Chevrolet, Mazda, Citroen si Suzuki, a achizitionat dealerul Volkswagen din Ploiesti detinut de Cardinal Motors.

volkswagen logoPrin aceasta mutare, Radacini, grup detinut de omul de afaceri de origine iraniana Ali Madadi, si care s-a impus pe piata ca cel mai mare dealer al marcilor Opel si Chevrolet, face un pas important în reteaua Volkswagen, cea mai bine vânduta marca de import.

Cardinal Motors a intrat în insolventa în 2011, iar în vara acelui an a scos la vânzare centrul din Poloiesti pentru a obtine fonduri necesare finalizarii investitiei de 18 mil. euro într-un centru din Constanta. Printre companiile care au discutat achizitia centrului din Ploiesti s-a numarat si Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding, dar achizitia nu s-a finalizat.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, însa familia Precup, cea care a dezvoltat Cardinal Motors, ar fi cerut 4 milioane de euro pe centrul din Ploiesti, însa surse din piata spun ca deal-ul a fost semnat la un pret mult mai mic, mai ales ca firma din judetul Prahova se afla în insolventa.

Grupul Radacini a semnat, prin intermediul companiei Darius Motors, un acord cu Porsche România prin care devine unicul distrbuitor autorizat Volkswagen si reparator Volkswagen si Audi din judetul Prahova.

Aceasta este cea de-a doua preluare operata de Grupul Radacini, dupa ce anul trecut centrul auto din Galati, detinut anterior de dealerul Gold&Platin, de asemenea intrat în insolventa, a fost preluat de Madadi de la banca finantatoare.

„În urma investitiei Grupul Radacini continua dezvoltarea, acesta fiind cel de-al saselea oras în care suntem prezenti dupa Bucuresti, Braila, Brasov, Constanta si Galati”, a spus Micu Costin, directorul Darius Motors. Bogdan Alecu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie