Ministrul Fondurilor Europene sustine o „uniformizare in sus” a bazei salariale pentru angajatii din Autoritatile de Management

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, ca începând de anul viitor salarizarea personalului din autoritatile de management ar urma sa fie egalizata la nivelul superior, dupa ce premierul a fost de acord cu o crestere a bazei salariale a celor care lucreaza cu fonduri UE.

Eugen Teodorovici„O veste foarte buna care poate fi utilizata este faptul ca încercam acum si sper ca pâna la final de an – pentru ca deja primul-ministru a acceptat aceasta abordare – este aceea de a încerca sa uniformizam salariile la Autoritatile de Management. Stim foarte bine ca sunt diferente între autoritatile de management, între ministere. Sunt doua ministere care merg mai bine ca salarizare – Dezvoltarea si cu ministerul nostru -, iar celelalte – Mediu, Transporturi, Competitivitate, Munca si PODCA – au salarii mai mici, pentru ca bazele sunt diferite. A fost acceptul primului ministru de a uniformiza aceasta baza salariala peste care trebuie sa avem acceptul în fapt de la Comisia Europeana”, a declarat Teodorovici.

El a precizat, la solicitarea jurnalistilor, ca este vorba despre o „uniformizare în sus” a bazei salariale.

„Anul viitor asteapta un efort esential în atragerea de fonduri europene si automat trebuie sa pornesti cu niste oameni care sa fie cel putin si bine salarizati”, a mai explicat ministrul.

Teodorovici a precizat ca aceasta masura vine pe fondul unei asteptari atât din tara, cât si din partea Comisiei Europene.

Cheltuielile cu salariile din sectorul public ar urma sa creasca cu 1 miliard lei începând de anul viitor, dar jumatate din aceasta suma va fi distribuita în al doilea semestru si depinde de evolutia veniturilor la buget în raport cu asteptarile, potrivit angajamentelor asumate de Guvern fata de FMI

„Bugetul prevede o crestere de 1 miliard lei a cheltuielilor cu salariile, în linie cu rata inflatiei, iar jumatate din aceasta majorare va fi distribuita în a doua jumatate a anului, în functie de intrarea veniturilor conform cu asteptarile”, se arata în scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI si CE, obtinuta de MEDIAFAX.

Tinta de deficit bugetar asumata de guvern fata de institutiile financiare internationale pentru anul viitor este de 2,2% din PIB, pe baza unei cresteri economice de 2,2% previzionata pentru 2014. Andi Manciu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie